Így néz ki, amikor maximálisan túlmegyünk az újságírói kereteken, és zaklatjuk a politikusokat

Másolás

Vágólapra másolva

Miközben Rogán Antalról forgattunk, a kormányszóvivő azt mondta, hogy szerinte maximálisan túlmegyünk a normál újságírói kereteken, és zaklatjuk a politikusokat. Mutatunk néhány példát, hogy néz ki mindez a gyakorlatban.

A közéletet szorosan figyelemmel követő olvasóknak talán nem szorul különösebb magyarázatra, de a kormányszóvivő nyilatkozata után mégis érdemes megemlíteni, hogy egyáltalán miért egy forgó kamerával és mikrofonnal megyünk oda politikusokhoz, miért nem emailen vagy telefonon keressük őket. Röviden azért, mert jó néhány közhatalmat gyakorló politikust csak így tudunk elérni. Vagy még így sem, lásd Rogán Antal esetét.

Emellett mindennapos gyakorlat, hogy állami hivatalok, minisztériumok még csak nem is reagálnak a hivatalos megkereséseinkre, vagy ha igen, gyakran semmitmondó válaszokat küldenek.

Tehát nem provokációból, és nem is a magunk szórakoztatására keresünk fel politikusokat legtöbbször a munkavégzésük közben (parlamenti és kormányülések előtt), hanem mert tájékoztatni szeretnénk olvasóinkat.

Azért megyünk oda személyesen politikusokhoz, mert az olvasóinknak hozzánk hasonlóan számos kérdésük van a közügyekkel kapcsolatban, mi pedig szeretnénk bemutatni nekik, hogy mi történik, illetve hogy mit gondolnak azok, akik az életüket befolyásoló fontos döntéseket hozzák.

A Rogán Antal eltűnéséról szóló videónkat itt nézhetik meg:

Mi a Telexnél azt gondoljuk, hogy fontos ellenőrizni a hatalom embereit. Ha szeretne több ilyen anyagot látni, ide kattintva tudja támogatni a munkánkat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!