Bősz Anett lesz a DK főpolgármester-helyettese

2022. április 30. – 10:50

Másolás

Vágólapra másolva

Bősz Anett lesz a DK főpolgármester-helyettese, közölte a Demokratikus Koalíció.

Gy. Németh Erzsébet, a DK eddigi fővárosi képviselője, fővárosi frakcióvezetője és főpolgármester-helyettese április 3-án országgyűlési mandátumot szerzett a választáson, ezzel pedig összeférhetetlenné vált korábbi pozícióival, írták. Gy. Németh dönthetett volna úgy, hogy nem veszi fel listás mandátumát, ám inkább a parlamenti munkát választotta.

"A Demokratikus Koalíció elnöksége a mai napon úgy döntött, hogy Gy. Németh Erzsébet országgyűlési képviselővé válásával a DK listás fővárosi képviselője Élő Norbert, a DK fővárosi frakciójának, a legnagyobb fővárosi képviselőcsoportnak a vezetője Szaniszló Sándor, XVIII. kerületi DK-s polgármester lesz. A DK főpolgármester-helyettesnek Dr. Bősz Anettet, a párt országgyűlési frakciójának korábbi tagját jelöli. A DK nagyon köszöni Gy. Németh Erzsébet eddigi fővárosi munkáját és sok sikert kíván neki az országgyűlési képviselői feladataihoz

– közölte Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke.

A döntésre Karácsony Gergely úgy reagált:

“Az előzetes egyeztetéseken azt az igényt képviseltem, hogy a városvezetés olyan közéleti tapasztalattal rendelkező női politikussal egészüljön ki, aki elkötelezett Budapest sokszínűségében rejlő értékei mellett. Anett ilyen politikus, aki eddigi munkája alapján képes és alkalmas arra is, hogy a főváros és az agglomerációs települések együttműködését erősítsük, az elindított Magyarország Szíve programnak új lendületet adjunk közösen. Üdv a fedélzeten, Anett!”

A megelőlegezett bizalmat és a felkérést megköszönve Bősz Anett arról írt, hogy

“Rajtunk múlik, hogy a környezettudatos közlekedési hálózatot, a fenntartható fejlődés követelmeihez felnőni kész gazdaságstratégiai fejlesztési tervet és az itt élők szabadidős igényeit tudjuk-e szolgálni. Azon leszek, hogy így legyen!”

Szavaiból az is következhet, hogy a főpolgármester-helyettesek portfóliói között is változást következhet, hiszen Gy. Németh Erzsébet eddig a fővárosi kulturális intézmények felett gyakorolt felügyeletet.

Ahogy azt ebben a cikkünkben írtuk, az ellenzéki lista első három szereplője: Márki-Zay Péter, Dobrev Klára és Karácsony Gergely nem ül be a parlamentbe. A pártok közösen úgy döntöttek:

  • Márki-Zay Péter mandátumát Végh Noémi, a Jobbik Magyarországért Mozgalom politikusa veheti át (ő a mandátumot nem szerzett jelöltek közül a sorban következő első jelölt volt),
  • Karácsony Gergelyét a Párbeszéd Magyarországért politikusa Szabó Rebeka töltheti be és
  • Dobrev Klára mandátumát pedig az LMP-s Bakos Bernadett kapja meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!