Szél Bernadett: Magyarországot most egy fortélyos hatalom irányítja

2022. április 4. – 17:57

Másolás

Vágólapra másolva

Szél Bernadett szerint Magyarországot most egy olyan fortélyos hatalom irányítja, amelynek maga a hatalom a célja. „Számukra minden és mindenki csak eszköz. Ennek a törekvésnek minden létező módon ellen kell állni. Arra kérek mindenkit, ne legyen partner a gyűlöletben, mert akkor nyertek. Ne adja fel az értékeit, mert akkor nyertek. Ne fordítson hátat Magyarországnak, mert akkor nyertek. Egészen eddig választásokat nyertek, rengeteg erőforrást elvittek, de minden nem lett az övék. Még nem. És mindannyiunk közös feladata, hogy ne is legyen” – írta Facebook-oldalán Szél, aki Pest megye 2-es számú választókerületében vasárnap kikapott a fideszes Menczer Tamástól.

Menczer 33 615 szavazatot, Szél pedig 31 217 szavazatot kapott, vagyis a kormánypártok jelöltje biztosan nyerte a kerületet. Szél 2012 óta volt az országgyűlés tagja, 2014-ben és 2018-ban is országos listáról jutott be a parlamentbe.

„Az eredmény szoros lett, sokan voltunk, de a győzelemhez nem elegen, viszont az a rengeteg találkozás, beszélgetés, amit együtt éltünk meg, a Közösségi Programalkotás, a Piac és Politika, a zöldterápiás kirándulások, az együtt töltött idő nagyon sokat adott nekem, és ezekért ugyanúgy köszönettel tartozom, mint a szavazatokért” – írta Szél, és hozzátette:

„Sajnálom, hogy a parlamentben nem tudom megszolgálni a bizalmat, de szeretném, ha tudnák, hogy nagyon is állok a lábamon és nincs az a túlhatalom, ami ezen változtatni képes.”

Azt is írja, hogy eszközt vált, de küzdelmet nem. „Mert abban a szívem legmélyéig biztos vagyok, hogy a jó oldalon küzdünk: ahol az értékek nem üresíthetők ki, az igazság nem relativizálható, a valóság pedig nem meghamisítható. Én oda tartozom. (…) Nehéz idők jönnek. Egymás mellett a helyünk. A küzdelemben támogassuk egymást, ahogyan csak bírjuk! ” – tette hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!