Gődényék országos listáján a kamupártos Seres Mária és férje is helyet kaptak

2022. február 27. – 09:59

Gődényék országos listáján a kamupártos Seres Mária és férje is helyet kaptak
Seres Mária, a Seres Mária Szövetségesei (SMS) párt vezetője leadja szavazatát a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnáziumban kialakított 47-es számú szavazókörben az európai parlamenti választáson 2014. május 25-én.Fotó: Balázs Attila / MTI Fotó

Másolás

Vágólapra másolva

Hét országos pártlistát jelentettek be a szombat délután négy órai határidőig a Nemzeti Választási Bizottságnál, leadta a neveket a vírusszkeptikus, oltástagadó Gődény György-féle Normális Élet Pártja is. A jelöltek között az első helyen áll az országos listán maga Gődény György, míg a harmadik helyen Seres Mária áll, aki ellen a Szabolcs- Szatmár-Bereg megyei főügyészség emelt vádat költségvetési csalás miatt azután, hogy Seres 2014-ben indult a parlamenti választáson, ahol nem érte el a bejutási küszöböt, de a támogatást sem fizette vissza: ezért 117 millió forint eltulajdonításával vádolják.

Seres januárban Gődény pártja mellett kampányolt. A gyógyszerész ekkor az ATV-nek azt mondta róla, hogy szerinte „az, hogy eljárás folyik valaki ellen, nem bizonyítja azt, hogy bármit is tett volna. Tudjuk, ebben az országban ez simán megoldható. Seres Mária egy nagyon komoly támogató, tudjuk, hogy annak idején aláírást gyűjtött, vagyis népszavazási kezdeményezést indított a politikusok és az országgyűlési képviselők elszámoltatásáért.” Seres férje, Stekler Ottó is rajta van a listán, ő a hetedik.

A Normális Élet Pártja alapítója, Harkai Bulcsu Bánk 11. az országos listán. Korábban Harkai hozta létre a Közös Nevező 2018 nevű pártot is, ami feltűnt a 2018-as országgyűlési választáson is. Meg is kapták emiatt a 153 millió forintos támogatást, de azt nem fizették vissza, ezért különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének gyanújával indult büntetőeljárás a Gődényhez is köthető párt ügyében.

A listán hatodikként Demény-Nagy Kristóf, az Apaszív Egyesület korábbi alelnöke áll, aki korábban az Apák az Igazságért Egyesülethez is kötődött, ám onnan többedmagával távozott. Korábban azt írtuk, hogy Demény-Nagy az Apák az Igazságért Egyesülettől még az alapítás előtt távozott, ám az Apaszív Egyesület tájékoztatása szerint „az alapítók zöme az AI egyesület első évének (2015.) munkája után távozott az AI elnöksége vezetési módszere, valamint az AI elnöksége és a tagság között emiatt kialakult ellentét miatt.” Erről mást állat az Apák az Igazságtól Egyesült. Ők azt írják: „Teljes mértékben elhatárolódunk Demény-Nagy Kristóftól és határozottan állítjuk, hogy a berkeinken belül a megalapításunkat követően semmilyen tevékenységet nem folytatott.”

Gődény György felesége, Gődény Melinda a lista 111. helyén található, a 21. helyen pedig Tomasovszki László igazságügyi szakértő, klinikai szakpszichológus áll: ő a Magyar Orvosi Kamara épülete előtt tüntetett és szólalt fel a vírusszkeptikus celebek, Lenkei Gábor és Gődény György társaságában.

A Normális Élet Pártja egyébként olyan ajánlóíveket adott le Budapest 4-es számú választókerületében (II. és III. kerület), amelyeken 11 elhunyt ember adatai és aláírásai szerepelnek. A helyi Választási Bizottság feljelentést tett az ügyben. Az NVB szombaton délután sorsolta ki, hogy a szavazólapon milyen sorrendben szerepelnek majd a listák: ez alapján az ellenzéki pártszövetség listája lesz az első, a Fideszé pedig az utolsó – Gődényéké pedig a negyedik helyen áll majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!