Csak a közös lista bejelentése után ismerteti választási programját Márki-Zay Péter

2022. február 23. – 20:12

Másolás

Vágólapra másolva

Rákérdeztünk az ellenzéknél, hogy mikor mutatja be választási programját Márki-Zay Péter, miután korábban kétszer is elhalasztották az eseményt. Eredetileg február 17-én lett volna a programbemutató (erről maga Márki-Zay beszélt), később pedig február 25-ről volt szó. Most azt a válasz kaptuk az Egységben Magyarországtól, hogy:

„A programbemutatót halasztjuk, a közös lista bejelentése után esedékes.”

A Nemzeti Választási Bizottságnak legkésőbb szombat 16 óráig kell leadniuk a közös listát.

Még mindig nincs meg az ellenzéki összefogás közös listája. Egy hete Kunhalmi Ágnes beszélt erről az ATV műsorában. „Folynak a tárgyalások, meg fogjuk hozni a megoldást, együtt” – fogalmazott az MSZP politikusa. A listaállítás körüli konfliktusok miatt Márki-Zay Péter azt javasolta, hogy a még befutónak számító 43–47. helyeket sorsolják ki egymás között a pártok, így lezárható a vita. Kunhalmi nyilatkozata alapján azonban erről sem sikerült megállapodniuk a pártoknak. Az egyesült ellenzék tehát lassan több mint negyedéve tárgyal a közös listáról.

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje február 17-én tartott év- és évtizedértékelő beszédet, aminek a végén március 15-re kormányváltó nagygyűlést hirdetett Márki-Zay Péter.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!