Márki-Zay Péternek felfordul a gyomra attól, hogy Orbán szerint semmi nem számít, csak hogy van-e gyerek

2022. január 27. – 21:17

Másolás

Vágólapra másolva

Facebook-oldalán reagált csütörtök délután az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter a miniszterelnök korábban közzétett családlátogatós videójára, ahol Orbán Viktor többek közt arról beszélt, hogy semmi nem számít, csak hogy van-e gyerek. Márki-Zay hazug képmutatásnak nevezte Orbán szavait és hozzátette, politikusként nem az a dolguk, hogy hazug mondatokat ismételjenek, hanem például az, hogy valóban könnyebbé tegyék a gyermekvállalást.

Mint írta, hétgyermekes édesapaként is felfordul a gyomra attól, „ahogy a Magyarországot kifosztó, gyermekek tíz- és százezreit zsellérnek és jobbágynak szánó miniszterelnök ilyen arcátlanul játssza el az ország bölcs és gondoskodó atyját.” Mint írta, sok útja lehet az emberi élet kiteljesedésének, és bár a gyermekvállalás, ahol valami többet és jobbat szolgálunk, mint akik mi vagyunk, biztos ott van ezek között, vannak olyanok, akiknek nem ez a sorsa. Vagy azért, mert rákényszerülnek, vagy azért, mert elhívja őket egy olyan feladat, ami mellett nem tudnak felelősséggel gyermeket vállalni. Itt a tudósokat, művészeket, papokat említette, de arról is írt, hogy az egészségügyi problémákkal küzdők is sokan vannak.

Márki-Zay úgy gondolja, hogy politikusként a hazug mondatok ismételgetése helyett például az lenne a dolguk, hogy valóban könnyebbé tegyék a gyermekvállalást, az örökbefogadást vagy a lombikprogramban való részvételt, amit a jelenlegi kormány nem tesz meg. Szerinte ugyanígy nem biztosít korszerű oktatást vagy éppen gondoskodó egészségügyet sem a magyar családoknak. Mint írta, ezen akarnak változtatni, olyan politika kell, ami kiemelten figyel a családokra, a gyerekekre és a nőkre is.

A miniszterelnök-jelöltnek az elmúlt hetekben zsidózás és fogyatékosozás miatt is bocsánatot kellett kérnie, utóbbi kapcsán azonban kiderült, hogy a fogyatékkal élőkről is hasonlóan gondolkodik. Márki-Zay ezzel az üggyel kapcsolatban azt írta a Telexnek, hogy a fogyatékkal élők „a társadalomnak egy olyan csoportja, akik sokkal nagyobb figyelmet érdemelnek majd az új kormánytól, mint az Orbán-kormánytól kapnak, gondoljunk csak az otthoni ápolási díj megalázó mértékére”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!