Publicus: Kevesen veszik komolyan Gattyán indulását

2021. december 13. – 07:05

Másolás

Vágólapra másolva

Sokan hallottak arról, hogy Gattyán György a választásokon való indulását fontolgatja, de kevesen vannak, akik Magyarország harmadik leggazdagabb emberének politikai szándékait komolyan veszik – ez derült ki a Publicus Intézet reprezentatív felméréséből.

A Népszava felkérésére készült kutatás szerint az emberek többsége (59 százaléka) hallott Gattyán lehetséges indulásáról. 45 százalékot tesznek ki azok, akik a politikai fellépését csupán egy „gazdag ember hóbortjának” tekintik, és alig 9 százalékot azok, akik mindezt komolyan veszik. Feltűnően sokan (46 százalék) nem tudtak, vagy nem akartak válaszolni erre a kérdésre.

A megkérdezettek közül kevesen (5 százalék) gondolják úgy, hogy a bejelentkezés Gattyán György saját ötlete volt, és őszinte a szándéka. Négyszer többen (összesen 22 százaléknyian) voltak azon a véleményen, hogy „ilyen vagy olyan módon, de a Fidesz van mögötte, és zavarkeltés a célja”. Ez a vélemény jellemzően az ellenzéki pártok szimpatizánsainak körében elterjedt. A lakosság 25 százaléka valamilyen más, meg nem nevezett okot sejt a háttérben, a megkérdezettek 48 százalékától nem érkezett érdemi válasz.

Gattyán György nemrég közéleti plakátokon tűnt fel, de egyelőre senki sem érti, hogy mit akarhat az internetes vetkőzésből nemzetközi cégbirodalmat építő 51 éves vállalkozó. A politikával kapcsolatban egyelőre nagyon homályosan fogalmaz. Annyi a lényeg, hogy van egy digitalizációs javaslatcsomagja, amivel az a célja, hogy Magyarország hatalmasat lépjen előre a digitalizáció, pl. a digitális oktatás területén. Ennek a csomagnak a megvalósításához keres létező pártokat, vagy ha ilyet nem talál, akkor saját pártjával tervezi végigvinni a programját.

A magyar dollármilliárdos a Forbesnak adott interjújában azt mondta: már van bejegyzett pártja is arra az esetre, ha senkinek sem kellene a programja. A párt nevét viszont nem volt hajlandó elárulni, ahogy azt sem, hogy kik lehetnek a párt ismertebb tagjai.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!