Megjelentek a Gattyán-óriásplakátok az országban

2021. december 2. – 17:26

Megjelentek a Gattyán-óriásplakátok az országban
Fotó: Telex / Mizsur András

Másolás

Vágólapra másolva

Gattyán György már óriásplakátokon is kampányol. Magyarország pornóiparból meggazdagodott harmadik legvagyonosabb embere „Nyomja meg a gombot!” szöveggel promotálja a beharangozott digitális tudásközpontját vagy a lebegtetett politikai szándékait, ezt nem tudni. A DK-s Czeglédy Csaba szerint sokat mondó, hogy a Gattyán által elfoglalt plakáthelyeken idáig kormányzati hirdetések voltak.

„Nyomja meg a gombot” felhívással és saját arcképével van jelen Gattyán György az óriásplakátokon, amiről Szombathelyről Czeglédy Csaba DK-s politikus posztolt. Czeglédy szerint Gattyán plakáthelye annak az indirekt bizonyítéka, hogy a kampánya mögött a Fidesz áll (az óriásplakátok zöme a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Publimont Kft.-hez tartoznak).

„Tessék, itt a bizonyíték, hogy összenő, ami összetartozik: Szombathelyen ezen a plakátfelületen az elmúlt sok évben mindig kormányzati plakátok voltak, most pedig hirtelen az egyik kormányzati óriásplakát helyén Gattyán György hirdetése tűnt fel. Ugyanezen a helyzet a város több pontján. Vajon hogyan tudta ezt Gattyán elintézni? Ehhez önmagában a pénze nem elég”

– írja a DK-s képviselőjelölt a Facebookon.

Forrás: Czeglédy Csaba Facebook
Forrás: Czeglédy Csaba Facebook

A főleg Los Angelesben élő, 300 milliárd forintos vagyonnal rendelkező Gattyán György, november végén videóban kezdett képviselőket toborozni egy digitalizációs tudásközponthoz, 106 „körzeti képviselőről” beszélve. Ez eléggé politikai szerveződésnek tűnik, Gattyán azt mondta, elege van a mostani politikai elitből, és nem zárta ki a párttá szerveződést sem. A milliárdos arra a felvetésre, hogy „a kormány ügynöke” lenne, azt mondta, hogy a regnáló kormánnyal nincs jó viszonyban (az életútja alapján valóban nem), az ellenzéki miniszterelnök-jelölt Márki-Zay Péter szerint ugyanakkor Gattyán esetleges indulása a 2022-es választáson a Fidesz érdeke lenne.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!