Digitalizációs tudásközpontot alapított Gattyán György milliárdos

2021. november 20. – 21:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Legnagyobb Vállalkozás néven indított tudásközpontot Gattyán György, az ország egyik leggazdagabb vállalkozója. A digitalizáció lehetőségeit fogják itthon kutatni, és ehhez más országok példáit is elemzik.

Az intézet célkitűzése, hogy 2022 nyarára felmérje a magyar lakosság véleményét és igényeit az állami szolgáltatások digitalizációjáról.

„Hitem szerint az azonnali és teljeskörű digitalizáció, mint bel- és gazdaságpolitikai prioritás, konstruktív alternatívát kínál a gúzsba kötött hazai belpolitika válságából” – idézik a szombat este kiküldött sajtóközleményben Gattyánt.

Azt írják, a tudásközpont a kutatáson és a külföldi példák elemzésén túl az érintett országok döntéshozóinak és a résztvevő vállalatok szakembereinek meghívásával, azok előadásaival tervezi megalapozni a hazai döntéselőkészítést és az állampolgárok tájékoztatását.

Gattyán György 2003-ban indította el a Livejasmin.com nevű, streamingre épülő pornóoldalt – ennek a sikerére építve később több internetes vállalkozást is létrehozott, majd 2008-ban megalapította a Docler Holdingot, aminek szeptember óta lehet kereskedni a részvényeivel. 2020-ban Gattyánnak volt a hatodik legnagyobb vagyona a Forbes listája szerint. Egy másik számítás szerint – amit Szakonyi Péter és csapata készített a tavalyi évről – Gattyán az ország harmadik leggazdagabb embere 305 milliárd forintos vagyonnal.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass