Félmilliós borral támadják a Bige Lászlóval ebédelő Márky-Zayt, szerinte érdekesebb, hogy került oda a tévéstáb

2021. december 8. – 19:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Márki-Zay Péter Budapest egyik legdrágább luxuséttermében borozott Bige Lászlóval – számolt be róla a TV2 híradója, a felvételt pedig a teljes kormányzati média átvette. A Tények riportjában hosszasan sorolták, hogy egy üveg francia vörösbor közel félmillió forint is lehet a belvárosi étteremben, míg egy vacsoramenü több mint 44 ezer forintba kerül.

„A rezsicsökkentést támadó baloldali politikuson nem látszott, hogy különösebben aggódott volna a számla miatt, hevesen bólogatott és nevetgélt a gazdákat megkárosító műtrágyakirállyal” – hangzott el a riportban, amelyben egyszerre igyekeztek támadni az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét és a Nitrogénművek tulajdonosát.

Megkeresésünkre Márki-Zay Péter azt mondta, Bige László fizette az ebédet, ami néhány ezer forintba került.

„Aki több százmillió forinttal támogatta a fideszes szervezeteket, annak egy ebéd valószínűleg nem okozhatott problémát”

– fogalmazott Márki-Zay Bige Lászlóról, aki a Forbes listája szerint 2020-ban az ország 12. leggazdagabb vállalkozója volt, vagyonát 115,5 milliárd forintra becsülték.

Ennél jóval érdekesebb volt a miniszterelnök-jelölt szerint az, hogy miként került az étteremhez a TV2 stábja. Eredetileg ugyanis egy másik étteremben találkoztak volna a milliárdossal, és csak a helyszínen derült ki, hogy az már bezárt. Ezután spontán módon választották ki a Sas utcai portugál étteremet.

„Hogy került oda a tévéstáb, amikor fél órával korábban még én sem tudtam, hogy ott leszek? De Bige László sem tudta”

– mondta Márki-Zay. Arra utalt a miniszterelnök-jelölt, hogy valamelyiküket követhették vagy lehallgathatták, máskülönben nem tudja, hogy értesült a TV2 stábja ilyen gyorsan a találkozó pontos helyszínéről és időpontjáról. Már az étterem ablakán keresztül is filmezték őket, majd ahogy kilépett az ajtón, elmondása szerint odaugrottak elé a kamerával, hogy a rezsicsökkentésről kérdezzék.

A hódmezővásárhelyi polgármester lapunknak megerősítette, hogy a találkozón szó volt a választási kampánya támogatásáról is. Bige pár hete úgy nyilatkozott, annyival fogja támogatni Márki-Zay kampányát, amennyit csak kér az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

A találkozón nem konkrét pénzről volt szó, hanem egy nagymintás kutatás finanszírozását kérte Márki-Zay Péter.

Reményei szerint már januárban elkészíthetik ezt a felmérést. A Nitrogénművek tulajdonosa az év elején egy szokásosnál jóval nagyobb mintán végzett közvélemény-kutatást rendelt meg több 10 millió forintért. A felmérésben részletesen foglalkoztak a jelenlegi politikai, gazdasági és társadalmi helyzettel, az eredményekről itt írtunk bővebben.

Márki-Zay azt mondta, nem utoljára beszélt Bigével, és bárkitől szívesen fogad kampánytámogatást. „A Fidesz állami százmilliárdokból kampányol, nekünk meg úgy kell vállalkozóktól milliónként összekuncsorogni, meg egyetemisták ezer forintjából kampányolunk” – tette hozzá.

Korábban Csányi Sándorral, az OTP elnökével-vezérigazgatójával is találkozott az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, de állítása szerint ott nem került szóba a kampánya finanszírozása.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!