Elon Musk „bizalmi szavazást” kezdeményezett maga ellen a Twitteren

2022. december 19. – 06:33

Másolás

Vágólapra másolva

Saját sorsáról indított szavazást Elon Musk a Twitteren. Arról dönthetnek a felhasználók, hogy őt akarják-e látni a nemrég – hosszas és zajos huzavona után – 44 milliárd dollárért a birtokába került mikroblogplatformot működtető cég élén.

Musk azt közölte a szavazás vasárnapi indításakor, hogy az eredménynek megfelelően fog eljárni – vagyis nem „véleménynyilvánító” voksolást szervezett.

A szénája nem áll jól, valamivel több mint 5 órával a voksolás lejárta előtt az eddigi 11,8 millió szavazóból 56,5 százalék azt mondta, hogy igen, távozzon a Twitter éléről.

Igaz, sokat tett azért, hogy a Twitter-közösség egy jelentős részét elfordítsa magától. A legfrissebb, vasárnapi hír szerint a jövőben nem lehet majd más közösségi platformok linkjeit megosztani a Twitteren, a múlt héten felfüggesztette – majd a közösség nyomására visszaállította – több ismert amerikai újságíró Twitter-fiókját, többek között a CNN, a New York Times, a Washington Post és a Mashable technológiai témákkal foglalkozó munkatársáét, ráadásul azzal a cinikusnak tűnő kommenttel, hogy „egy kis idő távol a Twittertől jót tesz a léleknek”.

Előtte nem sokkal töröltette a Twitterről azt a videót, amelyen kifütyülték egy stand up esten, nem sokkal korábban meghozott több fájdalmas HR-döntést, köztük enyhén szólva is különöseket, felvette a céghez az unokatestvéreit is. Sokaknál verte ki a biztosítékot az is, hogy leállította a koronavírussal kapcsolatos álhírek szűrését, másoknál Donald Trump fiókjának visszaállításával. Mint jó egy hónapja megírtuk – és a helyzet azóta sem változott – a világ mára csak volt leggazdagabb emberének bármelyik ébren töltött fél órája olyan mostanában, mint egy Office-epizód.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!