Kirúgta a Twitter takarítóinak egy részét Elon Musk, robotok vehetik át a helyüket

2022. december 9. – 13:10

Másolás

Vágólapra másolva

A Twitter San Francisco-i központjának takarítói azt mondták, hogy végkielégítés nélkül bocsátották el őket, hiába volt köztük olyan, aki tíz éve a vállalatnál dolgozott – írja a BBC.

A BBC négy takarítóval beszélt, akiket hétfőn rúgták ki a Twitterrtől. Volt aki arról beszélt, hogy Elon Musk csapatának egyik tagja azt mondta neki, hogy a munkájukat robotok váltják fel a jövőben. Az egyik takarító, aki négy évig dolgozott a cég San Francisco-i központjában attól tart, hogy nem lesz elég pénzük arra, hogy karácsonykor enni tudjanak. „Szomorú és frusztráló dolog ez a családunk és a gyermekeink számára” – mondta.

Julio Alvarado 10 évig volt takarító a cég épületében. Elmondása szerint az ott töltött ideje alatt a környezet mindig barátságos volt. A dolgok akkor változtak meg, mikor Elon Musk átvette a Twitter irányítását októberben.

Miután Musk felvásárolta a céget biztonsági személyzet kísért, miközben kitakarítottam az iroda egyes részeit

– mondta Alvarado. Hozzátette: „Most nincs pénzem a bérleti díjat fizetni, nem lesz egészségügyi biztosításom. Nem tudom, mit fogok csinálni.”

A takarítók azt mondják, nem tudják, mit tegyenek, mivel San Franciscóban jelenleg kevés takarítói állás van. Kalifornia állam szenátora szerint Musk „hulladékként” bánt a korábbi személyzettel. Elmondta, hogy rövid távon azt szeretné látni, hogy Elon Musk emberként kezeli a munkásait, és visszaveszi őket. San Francisco városi ügyvédje pedig vizsgálatot kezdeményezett, hogy Musk megsértette-e a törvényt. Az ügyvéd hozzátette: „Bár nem vagyok meglepve, hogy ez megtörtént, együtt érzek ezekkel a dolgozókkal. Ki fogjuk vizsgálni a dolgot.”

Musk több érdekes dolgot is csinált mióta felvásárolta a Twittert. A héten derült ki, hogy az el nem bocsátott dolgozóknak annyit kell az irodáikban lenniük, hogy már ágyakat is betettek az épületbe, de kiderült az is, hogy maga a cégvezető is benn alszik az irodájában. Elon Musk szabályos cégvezetési ámokfutásba kezdett, mióta átvette a Twittert, erről itt írtunk, a különc milliárdos portréját pedig itt olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!