Pénzügyi gondjai lehetnek Donald Trump közösségi oldalának

2022. augusztus 26. – 10:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Jelentős pénzügyi gondjai lehetnek Donald Trump közösségi médiavállalkozásának, a Truth Socialnek. A platform jogi vitába keveredett egyik beszállítójával, akik azt állítják, hogy a Truth Social több mint egymillió dollár, szerződésben vállalt kifizetéssel tartozik nekik – írja a Fox Business az ügyet ismerő forrásokra hivatkozva.

A RightForge nevű, hálózati infrastruktúrával foglalkozó vállalat tavaly októberben jelentette be, hogy megállapodást kötöttek a Truth Sociallel, amelyet a volt amerikai elnök segített létrehozni, miután a Twitter felfüggesztette fiókját a 2021. január 6-i, halálesettel is járó washingtoni zavargásokat követően. A RightForge akkor azt ígérte, hogy egy olyan infrastruktúra létrehozásán dolgoznak, amellyel a Truth Social felveheti a versenyt a Twitterrel.

A RightForge most azt állítja, hogy a Truth Social nem teljesítette a platform webkiszolgáló infrastruktúrájának felállításáért szerződésben vállalt havi kifizetéseit. Az ügyet ismerő források azt mondták, hogy a Truth Social mindössze három kifizetést teljesített, és körülbelül március óta semennyit sem fizettek. A RightForge azt állítja, hogy a közösségi platform körülbelül 1,6 millió dollárral tartozik nekik, és jogi lépésekkel fenyegetőznek a pénz kifizetése érdekében.

A RightForge vezérigazgatója, Martin Avila elutasította, hogy „bármilyen magánügyet” kommentáljon, de nem cáfolta a két szervezet közötti nézeteltérést. A Fox Business megkeresésére a Truth Social szóvivője szintén nem cáfolta az ügyet. Donald Trump szóvivője nem nyilatkozott.

Februári indulása óta a Truth Social a volt amerikai elnök fő kommunikációs csatornája. Bár a Twitter több mint 200 millióra becsült napi aktív felhasználójához képest elhalványul az elérhetősége, a platform iránti érdeklődés a közelmúltban, Trump floridai rezidenciáján tartott FBI-házkutatás után tetőzött.

A Truth Social a Trump Media and Technology Group része, amely a platform holdingvállalata. Bejelentéseik szerint széleskörű terveik vannak a streaming és egyéb szolgáltatások terén való terjeszkedésre, amivel tovább népszerűsítenék Trump politikai márkáját.

A hírek szerint Trump részesedéssel rendelkezik a Truth Socialban, bár a pénzbeli befektetései állítólag elenyészőek, és nem ő irányítja a napi működést. Januárban a korábbi kaliforniai republikánus képviselőt, Devin Nunest nevezték ki a Trump Media vezérigazgatójává, és Trumpot a hatósági beadványokban a cég elnökeként tüntették föl.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!