Jövőre indul Trump saját közösségi hálója

2021. október 21. – 08:08

Jövőre indul Trump saját közösségi hálója
Fotó: Chris Delmas / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump volt amerikai elnök bejelentette, hogy új közösségi médiahálózatot tervez indítani TRUTH Social néven, írja a BBC.

Trumpot a Capitolium tavalyi ostroma után függesztették fel, majd tiltották ki a Twitterről, a Facebookról, sőt a Snapchatről is is. Azóta többször is pedzegette már, hogy egy saját közösségi oldal létrehozásán töri a fejét, ami majd „szembeszáll a tech óriások zsarnokságával”, akik szerinte elhallgattatják az ellenzéki hangokat az Egyesült Államokban.

Idén májusban Trump elindította a From the Desk of Donald J Trump (Donald J. Trump íróasztala) nevű blogját, amit aztán egy hónappal később meg is szűnt. Vezető tanácsadója, Jason Miller szerint a blog csak egyfajta teszt volt egy nagyobb volumenű terv részeként.

Most viszont jöhet a saját háló, a neve viszont se Trumpbook, de még csak nem is Truwiw, lesz, a jövő év elején a nagyközönség számára is elinduló közösségi portál a TRUTH Social nevet kapta, amihez meghívásos alapon már idén csatlakozhatnak a szerencsések.

Olyan világban élünk, ahol a tálibok mind ott vannak a Twitteren, miközben az amerikaiak kedvenc elnökét meg elhallgattatták

– írta Trump. „Mindenki azt kérdezi tőlem, miért nem áll ki valaki az óriás tech cégekkel szemben ellen? Nos, hamarosan megtesszük!” – indokolta a volt elnök a portál szükségességét, ami mellé előfizetéses videó szolgáltatást is tervez indítani. A fizetős videó szolgáltatás nem sima tartalmat kínálna, főleg politikai, azon belül is woke-ellenes videókat, podcastokat és műsorokat fogyaszthatnának, akik előfizetnek rá.

Szakértők azonban kizárják, hogy Trump portálja a Facebookhoz vagy Twitterhez hasonló méretű hálóvá nőjön, mivel szinte kizárólag politizálásra épül, de a hasonló okból indított platformokat, mint a Parler vagy a Gab akár meg is szorongathatja. Viszont ha Trump a széles nyilvánosságot szeretné ismét megszólítani, márpedig mi mást is akarna, kénytelen lenne ismét azt a két nagy oldalt használni, akik ellen most épp harcot hirdetett, ám ahová nem valószínű, hogy visszaengedik a közeljövőben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!