Le is kapcsolták Donald Trump kérészéletű blogját

2021. június 02. – 18:22

Másolás

Vágólapra másolva

Egy hónapos működés után megszűnt Donald Trump blogja, a From the Desk of Donald J. Trump – írja a Forbes. Ahogy korábban írtuk, az oldal május elején indult azzal a céllal, hogy a volt elnök a „fake news” média közvetítése nélkül juttathassa el a gondolatait a követőinek.

Erre azért volt szüksége, mert a Twitter és a Facebook felfüggesztette a sokmilliós követőjű fiókjait, mert először nem volt hajlandó elfogadni az elnökválasztás eredményét, majd erőszakot szorgalmazott.

A Twitter volt Trump fő szócsöve, bejegyzései emberek millióit érhette el. A májusban indult blogjára több bejegyzést, képet és videót is kirakott, de ezeket egy májusi héten naponta kevesebb mint 2000-szer osztották meg. Ez alapján kevesebb embert ért el, mint a Petfinder, ami háziállatok örökbefogadását segíti, vagy a Delish, egy főzős blog.

Az oldal nem önmagában indult, a szóvivői szerint a valamikor nyáron induló Trump Media Group része lett volna, amiről még csak annyit tudni, hogy egy nagy projekt, ami Trump gyűléseit egészíti majd ki valamilyen formában.