A Twitter legalább 12, a Facebook 24 órára kizárta Trumpot a fiókjából

2021. január 7. – 02:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Twitter bejelentette, hogy legalább 12 órára kizárják Donald Trumpot a Twitter-fiókjából. A közösségi oldal amiatt döntött így, mert az USA elnöke szerintük szerdán három posztjával is megszegte a Twitter szabályzatát. Az oldal ellenőrei felszólították Trumpot a három tweet törlésére, melyeket a Twitter már most elérhetetlenné tett (ebből kettőt egyelőre csak az oldal webes felületén, a telefonos alkalmazásban még nem).

Ezek között van az a videó, amiben azután, hogy hívei betörtek a Capitolium épületébe, felszólította a tüntetőket, hogy menjenek haza, de közben arról beszélt, hogy elcsalták választást, valamint az a poszt is, amelyben az elnök megismételte a választási csalás vádját, és azt írta a tüntetőknek, hogy örökké emlékezzenek erre a napra.

Ameddig nem törli ezeket a bejegyzéseket, az elnök nem posztolhat a fiókjával, majd a posztok törlése után további 12 órára felfüggeszti majd a fiókot. A közösségi oldal közleménye szerint, amennyiben Trump ismételten megszegi az oldal szabályzatát, örökre felfüggeszthetik a fiókját.

A feljebb említett videót a Facebook és a YouTube is törölte. A Facebooknál azzal indokolták a döntést, hogy a videó szerintük nemhogy csökkentette volna az erőszak esélyét, hanem növelte volna azt. Míg a YouTube képviselői közleményükben úgy fogalmaztak, a videó megszegte az oldal hamis választási információk terjesztését tiltó szabályzatát.

Magyar idő szerint csütörtökön hajnali fél három után a Facebook is bejelentette, hogy kizárják Trumpot a fiókjából. A tiltás értelmében az elnök 24 órán keresztül nem posztolhat a közösségi oldalon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!