Trump: Tudom, hogy érzitek magatokat, de menjetek haza

2021. január 6. – 22:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda este Donald Trump leköszönő amerikai elnök egy online videóban felszólította a Capitoliumot megostromló tüntetőket, hogy menjenek haza békében.

Trump pár órával korábban Washingtonban tartott egy rendezvényt, aminek a végeztével tüntetők egy csoportja behatolta az amerikai törvényhozás épületébe. A megválasztott elnök, Biden arra kérte Trumpot, hogy tartson egy tévébeszédet, az egy perces videó végül online jelent meg.

(A videót közben a Facebook törölte. A Twitter az elnök több posztja elérését is korlátozta, amiért potenciálisan erőszakot okozhat a tartalmuk, és amiért szembement a választás hivatalos eredményével. A Twitteren még elérhető, de nem lehet rá a felületen reagálni.)

A beszéd magyar fordítása így hangzik:

Ismerem a fájdalmatokat. Volt egy választásunk, amit elloptak tőlünk. Nagy győzelemmel eldőlt választás volt, és ezt mindenki tudja, főleg a másik oldal. De most haza kell mennetek. Béke kell. Rend kell, tisztelnünk kell a nagyszerű embereket, akik a rendre vigyáznak. Nem akarjuk, hogy bárkinek bántódása essen. Ez egy nagyon nehéz időszak. Még sosem volt ilyen időszak, amikor egy ilyen dolog történik, és elvehetik ezt mindannyiunktól. Tőlem és tőletek. Az országtól. Ez egy elcsalt választás volt. De nem játszhatunk ezeknek az embereknek a kezére. Béke kell. Menjetek haza. Szeretünk titeket, nagyon különlegesek vagytok, látjátok, mi történik, látjátok, hogy ezek az események és dolgok történnek. Tudom, hogy érzitek magatokat. De menjetek haza, és menjetek haza békében.

A szerdai eseményekről itt lehet elolvasni a közvetítésünket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!