Régi verziójú Safari böngésző okozott gondot az online előválasztáson

2021. szeptember 23. – 13:26

Másolás

Vágólapra másolva

Az online előválasztás során néhány szavazó olyan problémával szembesült, hogy nem tudtak bizonyos jelöltekre voksolni, mert a választógomb (radio button) nem jelent meg az összes jelölt neve előtt.

A jelenségről megkérdeztük az előválasztást lebonyolító Országos Előválasztási Irodát, akiktől azt a választ kaptuk, hogy ezt a hibát hétfő délutánra, 12:35-re már kijavították. Mint írták, a hiba a flex-layoutot nem támogató, régebbi verziójú Safari böngészőt használóknál fordult elő. Információik szerint néhány tucat választót érintett ez a probléma, akik a szavazólink birtokában később már rendben le tudták adni a szavazataikat.

Fotó: eleve.hu
Fotó: eleve.hu

Múlt szombaton, alig néhány órával azután, hogy elindult, fel kellett függeszteni az ellenzéki előválasztást, mert az azt lebonyolító informatikai rendszer összeomlott. A rendszer leállásáról ebben a cikkben írtunk részletesen.

Választási térképünkön rá tud keresni, hogy melyik körzetben kik indulnak, és azt is megtalálja, hogy a jelöltek mellett mely pártok logói lesznek ott a szavazólapon:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!