Női csapatok is lesznek a FIFA '23 játékában

2022. július 21. – 07:35

frissítve

Női csapatok is lesznek a FIFA '23 játékában
Sam Kerr, a Chelsea sztárja is ott lesz a FIFA '23-as játék választható karakterei között – Fotó: ACTION FOTO SPORT / NURPHOTO / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Történetében először női klubcsapatokat is bevon a 30. éve tartó legendás FIFA játéksorozatába az Electronic Arts (EA) játékfejlesztő. A FIFA '23-ban már az angol és a francia női első osztály csapataiból is válogathatnak a játékosok. Az angoloktól ott lesz többek között az Arsenal, a Chelsea, a Manchester City, a Manchester United és a Tottenham Hotspur, a franciáktól pedig a Paris Saint-Germain, a Lyon, a Montpellier és a Paris FC is – írta a Givemesport.com. (Női nemzeti válogatottak már korábban bekerültek az EA FIFA-sorozatába.)

A FIFA '23 producere, Matt Lafreniere szerint ezzel az egyenlőséget és a női futball népszerűsítését is segíteni kívánják – jegyezte meg a Daily Mail.

FIFA '23-at hivatalosan 2022. szeptember 30-án adják ki, játszható lesz a pc-ken kívül PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, Stadia, PS4 és Xbox One eszközökön.

Igaz, a női futball egyenjogúsítását előmozdító játék egyúttal az EA FIFA-sorozatának utolsó darabja is.

A játékfejlesztő és a FIFA ugyanis nem tudott megegyezni a folytatásról – azaz arról az összegről, amelyet a brand használatáért fizetett volna az EA. A FIFA az eddigi 150 millió dollár dupláját kérte volna.

Az EA és a FIFA csak abban tudott megállapodni, hogy az együttműködés nem a 2022-es katari futball-vb-vel ér véget, hanem a 2023-as, Ausztráliában és Új-Zélandon tartandó női futball-vb-vel.

Hogy a FIFA sokat kért a folytatásért vagy keveset, azon lehet vitatkozni, tény, hogy játék az elmúlt két évtizedben több mint 20 milliárd dolláros forgalmat generált.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!