Magyarország, mosolyra fel! Avagy több magyar várost újra végigfényképez a Google

2022. március 5. – 06:24

Másolás

Vágólapra másolva

A Google autói jövő pénteken, március 11-én újra elindulnak több magyar városban, hogy a Street View, azaz az Utcakép szolgáltatásait frissítsék – közölte a Google Magyarország az MTI-vel. A következő hónapokban az ország számos városát érintik majd, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen.

A Dunántúlon például Sopron, Székesfehérvár, Szekszárd, Pécs, Veszprém és Ajka városát, az ország keleti felében pedig többek között Békéscsabát, Szegedet, Karcagot, Debrecent és Tiszaújvárost is érintik majd.

A Steet View nézettel a felhasználók bárhonnan felkereshetik a magyar városok többségét, megtekinthetnek számos várat és kastélyt, valamint a digitális térben akár nemzeti parkokat is bejárhatnak. Magyarországon a Google-nak ez a szolgáltatása 2013 óta elérhető, azóta rendszeresen frissítik a képanyagot, amely 360 fokos képeket mutat az utcákról, valamint a természeti és kulturális nevezetességekről.

A közlemény kitér arra is, hogy Google több autóval megközelíthetetlen helyet is rögzített az elmúlt években, így például az Aggteleki Nemzeti Parkot és az ópusztaszeri emlékparkot is Emellett 360 fokos kamerával befotózott felvételek vannak olyan helyszínekről, mint a Kincsem Park, az Északi Járműjavító két csarnoka, az Operaház előadótereként működő Eiffel Műhelyház, illetve a Közlekedési Múzeum új kiállítótereként szolgáló Dízelcsarnok, és Budapest legnagyobb tava, a Naplás-tó.

A közleményből az is kiderül, hogy a Street View szolgáltatás ma már az Antarktiszt és az Északi-sarkot is is bemutatja. Ez a kép például az Antarktiszon, a dátumvonal közelében készült 2012 decemberében – és a képen felbukkanó személynek, aki feltehetően a Google alkalmazottja egyébként, még itt is figyeltek a személyes adataira, és kitakarták az arcát.

Forrás: Google Street View
Forrás: Google Street View
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!