Amerikai szélsőjobbos oldalak adatait szerezhette meg az Anonymous

2021. szeptember 15. – 11:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Anonymous hacker-kollektíva a saját állítása szerint megszerzett és nyilvánossá tett 10 évnyi adatot az Epik nevű domainnyilvántartó adatbázisaiból, írja a Gizmodo.

Ez így önmagában még nem annyira érdekes, ha nem tudjuk, mi is az Epik valójában. Ez a cég az, ami felületet és technikai hátteret adott olyan oldalaknak, amiket a nagyobb nyilvántartók nem. Ők kezeltél többek között a Parler és a Gab, a Facebookkal szemben létrehozott, amerikai jobboldali közösségi média adatait, itt létezett a Bitchute nevű videoszolgáltató, és az Egyesült Államok előző elnökének egy rajongói oldala, a The Donald, és a The Daily Stormer nevű neonáci híroldal. A Parlerről itt írtunk részletesebben.

Ide költözött át a 8chan is, miután három tömegmészárlás kiindulását is ehhez a fórumhoz kötötték, és a CloudFare felmondta az oldallal a szerződést.

Az Epik volt az, ahol helyet talált magának a prolifewhistleblower.com, ami azért jött létre, hogy be lehessen mószerolni azokat a texasi állampolgárokat, akik abortuszt akarnak az államban, ahol nemrég gyakorlatilag betiltották őket.

Az Anonymous tájékoztatása szerint a 180 gigás csomagban benne van az összes domainvásárlás adata, minden domain tulajdonosának neve és elérhetősége, bankkártyaadatok nélküli fizetési adatok, jelszavak, és így tovább.

A hackerek közleményét például itt is el lehet olvasni:

A Gizmodo kereste az Epiket is, ahol azt állítják, hogy nem tudnak arról, hogy bármiféle adat kiszivárgott volna, és ők nagyon komolyan veszik az ügyfelek adatainak biztonságát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!