Amerikai szélsőjobbos oldalak adatait szerezhette meg az Anonymous

2021. szeptember 15. – 11:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Anonymous hacker-kollektíva a saját állítása szerint megszerzett és nyilvánossá tett 10 évnyi adatot az Epik nevű domainnyilvántartó adatbázisaiból, írja a Gizmodo.

Ez így önmagában még nem annyira érdekes, ha nem tudjuk, mi is az Epik valójában. Ez a cég az, ami felületet és technikai hátteret adott olyan oldalaknak, amiket a nagyobb nyilvántartók nem. Ők kezeltél többek között a Parler és a Gab, a Facebookkal szemben létrehozott, amerikai jobboldali közösségi média adatait, itt létezett a Bitchute nevű videoszolgáltató, és az Egyesült Államok előző elnökének egy rajongói oldala, a The Donald, és a The Daily Stormer nevű neonáci híroldal. A Parlerről itt írtunk részletesebben.

Ide költözött át a 8chan is, miután három tömegmészárlás kiindulását is ehhez a fórumhoz kötötték, és a CloudFare felmondta az oldallal a szerződést.

Az Epik volt az, ahol helyet talált magának a prolifewhistleblower.com, ami azért jött létre, hogy be lehessen mószerolni azokat a texasi állampolgárokat, akik abortuszt akarnak az államban, ahol nemrég gyakorlatilag betiltották őket.

Az Anonymous tájékoztatása szerint a 180 gigás csomagban benne van az összes domainvásárlás adata, minden domain tulajdonosának neve és elérhetősége, bankkártyaadatok nélküli fizetési adatok, jelszavak, és így tovább.

A hackerek közleményét például itt is el lehet olvasni:

A Gizmodo kereste az Epiket is, ahol azt állítják, hogy nem tudnak arról, hogy bármiféle adat kiszivárgott volna, és ők nagyon komolyan veszik az ügyfelek adatainak biztonságát.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!