A Gyűrűk Ura, Trónok harca, Star Wars, Vaják és a többiek: 2022 a bombasztikus sorozatok éve lesz

2022. január 5. – 21:31

Másolás

Vágólapra másolva

2022 nagy év lesz a magyarországi sorozatfogyasztóknak, hiszen az ígéretek szerint idén elérhetővé válik itthon is a Disney+ és az HBO Max is. Ezzel eljutunk oda, hogy már nálunk is komoly fejtörést okozhat, hogy mire költse a pénzét, aki hajlandó fizetni a sorozatokért, hiszen az előbb említett két platform mellett már egy ideje elő lehet fizetni a Netflixre, az Amazon Prime Videóra és az Apple+-ra is, miközben más kisebb tartalomgyártók sem akarnak lemaradni a versenyben. Ezekre az új sorozatokra érdemes figyelni idén.

Peacemaker

  • hol: HBO
  • mikor: január 13.

Franc se gondolta volna, hogy az első Öngyilkos osztag után jön majd a Galaxis őrzői rendezőjeként ismert James Gunn, és annyira vicces folytatást csinál a DC-filmnek, hogy az egyik főhős, a pankrátorként ismert John Cena karaktere később még egy szólósorozatot is kap. Pedig pontosan ez történt.

A Peacemaker a második Öngyilkos osztagból megismert fura antihős, aki annyira imádja a békét, hogy kész érte rengeteg áldozatot hozni. Az más kérdés, hogy ezek az áldozatok általában más emberek életét jelentik. Gunn showrunnerként (és öt rész rendezőjeként) vett részt a produkcióban, amelynek továbbra is Cena karaktere lesz a középpontjában. Az eddig megjelent teaserek alapján pont annyira szórakoztató agyalágyultságra lehet számítani, mint a 2021-es Öngyilkos osztag.

How I Met Your Father

  • hol: Hulu
  • mikor: január 18.

Az Így jártam anyátokkal a maga idején még Magyarországon is nagy sikernek számított, és volt olyan időszak, amikor Barney Stinson miatt emberek halál komolyan zakóban és nyakkendőben jártak bulizni, merthogy ez mennyire vicces és menő. Aztán a sorozatból végül sosem lett új Jóbarátok, nem lett akkora kultusza, és szép lassan el is felejtette a többség.

Most viszont jön az újramelegítés, annyi különbséggel, hogy most nem Ted Mosby meséli el a gyerekeinek, hogyan ismerkedett meg a másik szülőjükkel, hanem a Szex és New York Samanthája, Kim Cattrall, akinek a fiatal kiadását Hillary Duff alakítja majd.

The Gilded Age

  • hol: HBO
  • mikor: január 24.

A Downton Abbey alkotójának, Julian Fellowesnak az új kosztümös drámája nem Nagy-Britanniában, hanem az 1880-as évek New Yorkjában játszódik, abban az időszakban, amikor a város soha nem látott fejlődésnek indult. A történet egy fiatal nőről szól, aki Pennsylvaniából költözik New Yorkba a nagynénjeihez, miután meghalt az édesapja. Ott aztán megismeri a helyi elitet, az újgazdag szomszédságot és egy fiatal fekete írót, aki az egyik nagynénjének dolgozik.

A szereposztás már most parádés, hiszen a fontosabb karaktereket olyan színésznők alakítják, mint Christine Baranski (Mamma Mia!, Chicago) vagy Cynthia Nixon (Szex és New York), de még Vera Farmiga húga, Taissa Farmiga is szerepel majd.

The Afterparty

  • hol: Apple+
  • mikor: január 28.

Christopher Miller és Phil Lord az elmúlt években számos népszerű produkcióban megfordultak íróként, producerként vagy rendezőként (Lego-filmek, Pókverzum-filmek, 22 Jump Street és rengeteg további animációs film és sorozat), az Afterpartyval viszont most egészen más vizekre eveznek.

A történet egy klasszikus „ki a gyilkos?” típusú történet vígjátékos elemekkel és sajátos történetvezetéssel, amely egy középiskolai osztálytalálkozón történt gyilkosságot mesél el úgy, hogy minden epizódban más-más karakter szemszögéből ismerhetjük meg az eseményeket. De nemcsak a szemszög más, hanem a vizuális stílus is részenként változik, ami egy csomó újításnak ad lehetőséget a produkcióban. Az áldozatot James Franco öccse, Dave Franco alakítja, de felbukkan még Ben Schwartz és Tiffany Haddish is.

Inventing Anna

  • hol: Netflix
  • mikor: február 11.

Shinda Rhimes neve íróként és producerként egy sor baromi sikeres tévés produkcióhoz kötődik (Bridgerton, Grace Klinika, How to Get Away with Murder), most pedig egy, a New York Magazine-ban megjelent parádés oknyomozó riportból készít sorozatot arról az Anna Sorokinról, aki 2013 és 2017 között Anna Delvey néven magát német örökösnőnek kiadva lopta-csapta-hazudta hülyére a komplett New York-i elitet a bankoktól a luxushoteleken át a legnagyobb gazdasági szereplőkig.

A sorozat a csaló és az ő történetét felgöngyölítő újságíró közti kapcsolaton keresztül próbál választ adni arra, ki is valójában Anna Delvey, aki elrabolta a New York-i felső tízezer szívét, majd később a pénzüket is. A sorozat producere egyébként a New York Magazine-ben megjelent oknyomozó anyagot szerző Jessica Pressler.

Halo

  • hol: Paramount+
  • mikor: 2022 eleje

A Halo valószínűleg az egyik legismertebb videójátékos brand az elmúlt 20 évből, így csak idő kérdése volt, hogy a nagy sci-fi-mánia közepén mikor csinálnak belőle sorozatot. Ráadásul a Halót részben Magyarországon forgatták, bár az egy jó kérdés, hogy egy ekkora volumenű űropera esetében ebből mennyit érzékelünk majd.

A történet egy intergalaktikus háborút mutat be az emberek és több idegen fajból álló szövetség között a 26. században. Az egyelőre nagy kérdés, hogy a sorozat pontosan melyik részét és hogyan dolgozza fel a játékoknak, de azt már tudni lehet, hogy a produkció legismertebb karakterét, Master Chief Petty Officer John-117-et, vagyis Spartant Liev Scheiber féltestvére, az Amerikai istenekből vagy az Orange is the New Blackből ismerős Pablo Scheiber alakítja.

Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty

  • hol: HBO
  • mikor: március

A Michael Jordan karrierjének utolsó évét bemutató Last Dance hihetetlen sikere után csak idő kérdése volt, mikor próbálkoznak meg egy hasonló történettel, csak doku helyett kicsit fikciósabban. Nagyon úgy néz ki, hogy ezt az űrt a Winning Time tölti be, amely a Showtime: Magic, Kareem, Riley, and the Los Angeles Lakers Dynasty of the 1980s című könyvet adaptálja. Ebben az évtizedben a Lakers volt az NBA királya, olyan ma már legendás játékosoknak köszönhetően, mint Kareem Abdul-Jabbar vagy Magic Johnson.

Az úgynevezett „Showtime” éra a Los Angeles Lakers 1979-től 1991-ig tartó időszakát ölelte fel, amikor a franchise igazán meghatározó csapattá (öt bajnoki cím) nőtte ki magát az NBA-ben a látványos és eredményes játékának köszönhetően, és ekkor lett a Lakers a hollywoodi sztárok kedvenc csapata is. Valószínűleg ezért sem véletlen, hogy a produkcióhoz annyi nagynevű hollywoodi alkotó adja a nevét vagy az arcát, ami már-már parádés.

A Lakers felemelkedésének történetéről szóló epizódok rendezői között ott van Jonah Hill és Adam McKay, akiknek a nevéhez fűződik a Ne nézz fel! is, de a színészek között is olyan erős neveket találni, mint Adrien Brody, John C. Reilly, Michael Chiklis, Jason Segel vagy Mike Epps. És még ennél is parádésabb lehetett volna, ha ilyen-olyan személyes vagy szakmai nézeteltérések miatt nem távozik a produkcióból Will Ferrell, Michael Shannon és Bo Burnham.

Ms. Marvel

  • hol: Disney+
  • mikor: 2022 közepe

Ahhoz képest, hogy a Marvel Kapitányt mekkora dobásnak szánta a Disney (első női főszereplős szuperhősös szólófilm, sok feminista üzenettel és a Marvel-univerzum legerősebb karakterével), a végeredmény fájóan közepes lett. Minden bizonnyal ezt a csorbát próbálják azzal kiküszöbölni, hogy már most elkezdik felépíteni a karakter kvázi utódát, Ms. Marvelt, vagyis Kamala Khant, aki egy saját sorozat kap, hogy aztán felbukkanhasson a filmekben is.

Kamala Khan vitán felül az elmúlt pár év legnépszerűbb új karaktere a Marvel-képregényekben. Egyrészről azért, mert soha nem volt még muszlim hőse a franchise-nak, másrészről pedig azért, mert a képregények zseniális humorral mutatták be, milyen, amikor egy fiatal úgy válik szuperhőssé, hogy egész életében erre vágyott, és keni-vágja az összes Marvel-szereplőt, különösen Marvel Kapitányt. Vagyis Kamala Khan egyszerre egy hardcore rajongó és egyike azoknak, akikért rajong.

A címszerepre egy újoncot, a mindössze 20 éves Iman Vellanit találta meg a produkció, akinek ez lesz az első szerepe. Rajta kívül még Aramis Knight tűnik fel, ő az Into the Badlands sorozatból lehet ismerős. Azt egyébként az alkotók már elismerték, hogy a hatrészes Ms. Marvel fogja felvezetni a 2023-as Marvel Kapitány 2-t, ami a The Marvels címet kapta, és együtt lesz látható a filmben Ms. Marvel és Marvel Kapitány is.

Star Trek: Strange New Worlds

  • hol: Paramount+
  • mikor: 2022 közepe

Az újkori filmek után kicsit mintha lassult volna a Star Trek lendülete, amelyben valószínűleg az is közrejátszik, hogy a Star Trek: Discovery végül nem lett akkora durranás, mint amekkorának szánták. Az más kérdés, hogy a rajongók viszont egész jól fogadták, ezért idén következik a Discovery spinoffja Strange New Worlds címmel, ami szintén az eredeti tévésorozat előzményeként fog szolgálni Chris Pike kapitány szemszögéből a USS Enterprise űrhajón.

A Discoveryből több karakter is átugrik az új sorozatba, Pike mellett például Spock és Number One is, és – ahogy az alcím is sugallja – a történet kifejezetten arra fog fókuszálni, hogy ez a legénység hogyan fedezett fel folyamatosan új világokat egy évtizeddel azelőtt, hogy elindult volna a klasszikus tévésorozat.

A Gyűrűk Ura

  • hol: Amazon Prime
  • mikor: szeptember 2.
Fotó: Amazon Studios
Fotó: Amazon Studios

Még mindig alig tudni valamit az Amazon nagy dobásáról, amiért horribilis összeget fizetett ki annak idején Jeff Bezos, nem titkoltan azzal a céllal, hogy a Prime Videónak is meglegyen a saját Trónok harcája. Az Amazon még 2017-ben vette meg A Gyűrűk Ura jogait 250 millió dollárért úgy, hogy akár öt évadot is vállalnak összesen 1 milliárd dollár értékben. Ennyi pénzből pedig tényleg baromi ciki akár csak egy közepes terméket csinálni, szóval nem véletlen, hogy a stúdió nem kapkodta el az első évad bemutatóját.

A történetről annyit lehet tudni, hogy évezredekkel A hobbit és A Gyűrűk Ura előtt játszódik, és bár az Amazon szinte semmi többet nem árult el, a rajongók biztosra veszik, hogy Szauron felemelkedését és átmeneti bukását is bemutatják, ezen keresztül pedig valószínűleg Númenor történetét is előveszik.

Annyira nem tudni még semmit a sorozatról ahhoz képest, hogy idén szeptemberben megjelenik, hogy még az sem biztos, hogy A Gyűrűk Ura lesz a címe, ahogy azt sem tudni, hogy a már bejelentett, általában tök ismeretlen színészek milyen karaktereket alakítanak majd. Mindössze annyit kotyogtak el a készítők, hogy felbukkan pár szereplő a filmtrilógiából.

She-Hulk

  • hol: Disney+
  • mikor: valamikor 2022-ben

She-Hulk majdnem annyira ikonikus Marvel-hős, mint a nagy zöld kollégája, a különbség csak annyi, hogy a női Hulk közel sem annyira egydimenziós. Jennifer Walters szintén zöld, szintén nagyon erős és izmos, azonban Bruce Bannerrel szemben neki pár fokkal normálisabb az élete, hiszen civilben ügyvédként dolgozik. Még maga Kevin Feige, a Marvel-univerzum feje is úgy hivatkozott a produkcióra, mint egy félórás jogi vígjáték, vagyis valószínűleg sokkal nagyobb figyelem hárul majd arra, ami a tárgyalóteremben zajlik, mint arra, hogyan dobál autókat az utcán egy megvadult Hulk.

A tízrészes sorozat címszereplője Tatiana Maslany (Orphan Black, Perry Mason) lesz, de felbukkan természetesen Mark Ruffalo (Bruce Banner/Hulk) és Tim Roth (Emile Blonsky/Abomination) is, akiket már számos Marvel-filmben lehetett látni. A produkcióra azért is lesz érdemes figyelni, mert szinte csak női írókat, rendezőket, producereket és showrunnert alkalmaztak.

The Witcher: Blood Origin

  • hol: Netflix
  • mikor: valamikor 2022-ben

Alighogy megjelent a Vaják második évada, már ki is jött egy előzetes egy spinoffhoz, ami 1200 évvel játszódik a sorozat történései előtt. Nem ez az első alkalom, hogy a Netflix visszafelé halad a Vaják világában, hiszen a tavaly augusztusban megjelent Nightmare of the Wolf animációs film a főhős mentorának, Vesemirnek az előtörténetét mesélte el.

Viszonylag keveset tudni a Blood Originről, azon kívül, hogy az első vaják történetét járja körbe, illetve részletesen bemutatja az elfek világát azelőtt, hogy a társadalmuk atomjaira hullott volna, ahogy azt a Vaják második évadában is látni lehetett. A hatrészes minisorozat legismertebb színésze Michelle Yeoh, akit többek között olyan produkciókból lehet ismerni, mint a Shang-Chi, a Star Trek: Discovery vagy a Kőgazdag ázsiaiak.

Obi-Wan Kenobi

  • hol: Disney+
  • mikor: valamikor 2022-ben
Fotó: Lucasfilm
Fotó: Lucasfilm

Hosszú évek óta dolgozik a Disney azon, hogy Obi-Wan Kenobi saját filmet kapjon, azonban a Han Solo-film akkora bukás lett, hogy az eredeti terveken még kicsit dolgozva inkább egy hatrészes minisorozatot kreáltak a karakter köré. A történet a Sithek bosszúja után játszódik majd 10 évvel, Luke Skywalker mentorát pedig az az Ewan McGregor alakítja, aki a második trilógiában is, de visszatér Darth Vader szerepében Hayden Christensen is. Azért is tűnik rizikós vállalásnak a produkció, mert a második trilógia közel sem volt akkora siker, mint az eredeti, és az intenzív rajongói elégedetlenkedés hatásaként Christensen színészi pályája is partvonalra került.

Viszont bőven van ok a lelkesedésre a produkcióval kapcsolatban. McGregor például több helyen is lenyilatkozta, hogy sokkal közelebb áll hozzá az eredeti trilógiában látható Obi-Wan Kenobi, ezért külön örül, hogy végre nem a fiatalkorában alakítja a karaktert, illetve Christensenben is megvan a potenciál, hogy rácáfoljon azokra a kritikákra, amelyeket közel 20 éve kapott Anakin Skywalkerként. A producerek között pedig ott van Jon Favreau és Dave Filoni, akik a Mandalorianért felelnek, és kisebb-nagyobb szerepekben olyan bomba nevek bukkannak fel, mint Kumail Nanjiani vagy O'Shea Jackson.

Wednesday

  • hol: Netflix
  • mikor: valamikor 2022-ben

Kétség sem férhet hozzá, hogy az Addams Familynek van némi kultusza azok között, akik mindenben a feketét szeretik: humorban, zenében, öltözködésben és hangulatban is. Valószínűleg ezek az emberek most örülnek, hogy a Netflix berendelt egy – nagy levegő – coming of age történetet természetfeletti elemekkel, misztikummal és vígjátékkal vegyítve.

A Wednesday ugyanis Wednesday Addams, az Addams család kislányának középiskolai éveiről szól majd a Nevermore Akadémián, ahol megtanulja kezelni a különleges képességeit, és próbálja megállítani a sorozatgyilkosságokat, ami a városa lakosságát tizedeli. Emellett még arra is jut ideje, hogy kiderítse, milyen átok ül 25 éve az Addams családon, és persze majd lesznek tinidrámák, szerelmek és más hasonlóan kötelező klisék is, ha esetleg az ember már unja a Riverdale-t vagy a Sabrinát. És mindezért Tim Burton felel majd, az ember, akinél jobban senki sem szereti a feketét.

A League of Their Own

  • hol: Amazon Prime
  • mikor: valamikor 2022-ben

Valószínűleg sokan emlékeznek az 1992-es Micsoda csapat című filmre Madonnával, Geena Davisszel és Tom Hanksszel. A film a negyvenes években játszódott, és aköré épült, hogy a második világháború miatt a katonaságba bevonuló férfiak hiányában leállt a baseballélet Amerikában, ezért összefogtak a nők, hogy saját ligát alapítsanak. Na, ezt a történetet veszi elő újra az Amazon, hogy most tévésorozatban mesélje el. Ezzel egyébként megpróbálkozott a CBS is 1993-ban, de az akkori szériát hamar elkaszálták.

Az új sorozat új karaktereket mutat be az amerikai női baseballbajnokság világából, és olyan témákat akarnak kibontani, mint a női sportvilágban tapasztalható szexizmus, rasszizmus vagy a leszbikus játékosok élete, és mindezt vígjáték formájában.

House of the Dragon

  • hol: HBO
  • mikor: valamikor 2022-ben

Nincs könnyű helyzetben az HBO azután, hogy a Trónok harcát sikerült úgy lezárni, hogy attól minden jó ízlésű embernek jó időre elment a kedve Westeros világától. Valószínűleg ezért sem véletlen, hogy hiába kezdett el már jó pár éve egyszerre öt spinoffon dolgozni az HBO, az első ilyen produkció csak idén jelenik meg valamikor. Mindez azok után, hogy a hírek szerint az HBO 30 millió dollárt költött egy előzménysorozat pilotjára, ami annyira nem győzte meg őket, hogy inkább kidobták a kukába az egész produkciót.

A Targaryen-házról szóló House of the Dragon viszont biztosan megjelenik, és szintén a Trónok harca előtti történéseket meséli el. A sztori alapjául George R. R. Martin Tűz és vér című 2018-as regénye szolgál, amelyben alaposan megismerhetjük a Targaryenek történetét. A sorozat 200 évvel játszódik majd a Trónok harca első epizódjai előtt, és a Targaryen-ház bukásának történetét meséli el, amelynek a vége véres háborúba torkollik, amelyet „sárkányok táncaként” emlegetnek a regényekben.

Mivel a történet 200 évvel a Trónok harca előtt játszódik, a sorozatból ismerős arcokra nem igazán lehet számítani, de felbukkan számos olyan karakter, akikről részletesen mesélnek a szereplők a regényekben. Ilyen például I. Viserys Targaryen, Rhaenyra hercegnő, Daemon herceg, Corlys Velaryon vagy a Lannister ikrek, Jason és Tyland. A szereposztás szerint egy csomó jól ismert ház képviselői is feltűnnek majd, így látunk majd szereplőket olyan házakból, mint a Hightower, a Westerling vagy a Beesbury.

1899

  • hol: Netflix
  • mikor: valamikor 2022-ben

A Netflix élen jár a nem brit vagy amerikai sorozatok gyártásában, amelyek aztán iszonyat népszerűek lesznek világszerte, és az egyik első ilyen telitalálatukat a német Dark című tudományos-fantasztikus thrillersorozatnak köszönhetik. A Dark alkotói most még sötétebb irányba indultak el, ugyanis az új sorozat az 1800-as évek végén játszódik, és egy misztikus horror lesz. A történet európai bevándorlókról szól, akik Londonon keresztül gőzhajóval akarnak eljutni New Yorkba, de útközben találkoznak egy másik bevándorlókat szállító hajóval, amely magatehetetlenül hánykolódik a tengeren. Ezt követően pedig elszabadul a pokol.

Az alkotók elárulták, hogy a produkciót nagyban inspirálta a brexit és az európai migránsválság, és kifejezetten az európai kultúrára próbálnak fókuszálni az új sorozatban. Ennek részeként főleg európai színészeket alkalmaznak, és minden karakter a saját anyanyelvén szólal meg az epizódokban.

The Last of Us

  • hol: HBO
  • mikor: valamikor 2022-ben

Az HBO első próbálkozása videójáték-adaptációval, ráadásul az elmúlt évek egyik legnagyobb sikertörténetét, a Last of Ust dolgozzák fel. Papíron a Last of Us világa semmi extra, vagy hát semmi extra ahhoz képest, hogy mennyi posztapokaliptikus és/vagy zombisorozat, -film vagy -videójáték jelent meg a témakörben az elmúlt több mint tíz évben. A Last of Us viszont azzal tűnt ki ebből a trendből, hogy fantasztikus érzékkel mutatta be, hogyan válik kvázi apa-lánya kapcsolat két vadidegen ember ismeretségéből, miközben próbálnak túlélni a pusztulásnak indult világunkban.

Mivel még mindig átok ül Hollywoodon videójátékos témakörben (bár már látni a fényt az alagút végén), az HBO eszetlen mennyiségű pénzt költ a produkcióra. A főszerepre megszerezték Pedro Pascalt, aki a részenkénti 600 ezer dolláros fizetésével az egyik legjobban kereső televíziós színésszé vált. Arról nem is beszélve, hogy a Last of Us a kizárólag Kanadában forgatott produkciók közül minden idők legdrágábbja.

És ha Pascal nem lenne elég, a sorozatbeli öccsét Gabriel Luna (Ghost Rider az Agents of Shield sorozatban) alakítja, de ennél is fontosabb, hogy azt a Bella Ramsey-t találták meg Ellie szerepére, aki már a Trónok harca Lyanna Mormontjaként is zseniális volt. Ezenkívül fel-felbukkan még Nick Offerman és Murray Bartlett is, aki a Fehér Lótusz Armandjaként ment óriásit legutóbb. És ha ez nem lenne elég, a sorozat alkotói Craig Mazin és Neil Druckmann. Előbbi nevéhez fűződik többek között a hatalmas sikerű Csernobil sorozat, utóbbi pedig az Uncharted és a Last of Us játékokért felelt az elmúlt években.

Moon Knight

  • hol: Disney+
  • mikor: valamikor 2022-ben

Moon Knight egy újabb Marvel-hős, akit először lehet látni kis vagy nagy képernyőn, és ez egyáltalán nem véletlen. Az eredeti képregényekben Moon Knight egy kifejezetten sötét, erőszakos, komplikált karakter, ráadásul közel sem annyira ismert, mint bármelyik Bosszúálló vagy X-Men. Marc Spector ugyanis disszociatív személyiségzavarral küzd, aminek következtében több személyisége is van egyszerre. A képregényekben hol gazdag vállalkozó, hol brutális antihős, hol pedig szimpla taxisofőr, miközben az elméjét is megfertőzte egy ókori egyiptomi isten.

Ez bármennyire kuszán hangzik is, a Moon Knight-képregények kifejezetten érdekesek, hiszen a főhős gyakran saját magával vagy az alteregóival is harcol, vagyis tényleg egy rakás olyan történetet lehet rajta keresztül elmesélni, amit máshol nem. Valószínűleg ez győzhette meg Oscar Isaacet is, hogy elvigye a főszerepet, és még Ethan Hawke is csatlakozott a stábhoz, vagyis két bombaerős névvel indít majd a hatrészes sorozat, amit egyébként részben Budapesten forgattak.

We Own This City

  • hol: HBO
  • mikor: valamikor 2022-ben

David Simon neve garancia a minőségre, hiszen a Dróttal a tévétörténelem egyik legmeghatározóbb sorozatát tette le az asztalra, azóta pedig egy sor másik remek produkcióval folytatta, mint a Treme, a Show Me a Hero vagy a Deuce. Simon és alkotótársa, George Pelecanos hosszú évek után visszatérnek a Drót helyszínére, vagyis Baltimore-ba, hogy bemutassák az ottani rendőrség korrupcióval és erkölcstelenséggel teli munkáját, amely aztán Amerika egyik legveszélyesebb helyévé tette a várost.

A sorozatban felbukkan egy rakás színész, akik megfordultak a Drótban is, mint például Jamie Hector (Mario Stanfield), Tray Chaney (Poot), Jermaine Crawford (Dukie), Nathan E. Corbett (Donut) és Chris Clanton (Savino Bratton). A főszerepet pedig Jon Bernthal kapta, aki dolgozott már Simonnal a Show Me a Heróban, illetve a Walking Deadből vagy a Punisherből is lehet ismerni.

The Sandman

  • hol: Netflix
  • mikor: valamikor 2022-ben

Neil Gaiman kultikus képregényét minden normális ember adaptálhatatlannak tartja, ennek ellenére a Warner hosszú évek (konkrétan 1991) óta küzd vele, hogy filmet csináljon belőle. Végül feladták, és beugrott a Netflix, hogy inkább sorozatformában dolgozzák fel az egyik legismertebb okkult fantasy történetet.

Mivel Sandmannek tényleg óriási kultusza van, a készítők igyekeztek minél több ismert nevet berántani a produkcióba. A producer például az a David S. Goyer, aki a komplett karrierjét szuperhősös, képregény-, fantasy- és más franchise filmek írójaként, rendezőjeként vagy producereként töltötte, bár az Alapítvány-adaptációját meglehetősen rosszul fogadták a regény rajongói.

Bár Goyer neve manapság aggodalomra ad inkább okot, a színészi gárdát nézve van miért bizakodni. Kisebb-nagyobb szerepekben feltűnik David Thewlis (Remus Lupin a Harry Potter-filmekből), Gwendoline Christie (Tarth-i Brienne a Trónok harcából), Patton Oswalt, Boyd Holbrook, de még a legendás Stephen Fry is.

Our Flag Means Death

  • hol: HBO
  • mikor: valamikor 2022-ben

Bárhogyan is vakarom a fejem, a Karib-tenger kalózain kívül nem jut eszembe egy produkció sem, ha leírom, hogy kalózvígjáték. Márpedig erre készül az HBO a félig-meddig Stede Bonnet története által inspirált történelmi vígjátéksorozatban, amelyben felbukkan a hírhedt kalózkapitány, Feketeszakáll is. Akit ráadásul Taika Waititi alakít, és adja magát a kérdés, hogy Waititinek pontosan hol és mikor van ennyi ideje, miközben elvileg készíti a negyedik Thor-filmet, két Charlie és a csokigyárt, illetve egy Star Wars-produkciót is.

A főszerepet Rhys Darby kapta, akit főleg szinkronhangként és a Hétköznapi vámpírokból lehet ismerni, de szerepel még Leslie Jones (Szellemirtók), Rory Kinnear (James Bond-filmek), illetve az a Kristian Nairn is, akit mindenki a Trónok harca Hodorjaként ismer.

Resident Evil

  • hol: Netflix
  • mikor: valamikor 2022-ben

A kultikus zombi-videójátékból készült már mozifilm, animációs film és egy csomó minden, de most a Netflix rátett egy lapáttal. Két animációs projekt mellett berendeltek egy élőszereplős sorozatot is, amelyről egyelőre alig tudni valamit azon kívül, hogy 2022-ben érkezik.

Amit eddig a félinfókból összetettek a rajongók, az az, hogy a történet New Raccoon Cityben játszódik, és a T-vírusért felelős Umbrella Corporation zűrös ügyeit dolgozza fel részletesebben, illetve azt is megismerjük, milyenné lett a világ, miután ellepték a zombik. Ha hinni lehet ezeknek a cikkeknek, akkor a sztori két szálon fut majd. Az egyik nagyjából a vírus kitörésének idején, a másik pedig évtizedekkel a jövőben játszódik, amikor 15 millió emberre jut 6 milliárd fertőzött zombiember, zombiállat és más hasonló nyalánkság. A legnagyobb név a sorozatban Lance Reddick, akit többek között a John Wick-filmekből vagy a Fringe-ből lehet ismerni.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!