Több mint négyezren taposták vidáman a sarat a Gerecse50 teljesítménytúrán

Több mint négyezren taposták vidáman a sarat a Gerecse50 teljesítménytúrán
Reggeli menet a ködös erdőben – Fotó: Martiskó Gábor

Másolás

Vágólapra másolva

A nem éppen kirándulóidő ellenére összesen 4207-en indultak neki a különböző távoknak a szombati Gerecse50 teljesítménytúrán. Az ország legnépszerűbb teljesítménytúráját idén rendezték meg 40. alkalommal, ezért a 10, 20, 30 és 50 kilométeres távok mellett 2022-ben kísérletképpen 40 km-es távon is lehetett indulni.

A meteorológiai előrejelzés és a kora reggel még zuhogó eső a regisztráltak körülbelül egyötödét riasztotta el az indulástól.

Cuppogós út, ha végigmegyek rajtad én – Fotó: Martiskó Gábor
Cuppogós út, ha végigmegyek rajtad én – Fotó: Martiskó Gábor

A 40 km-es jubileumi távon a Telex is képviseltette magát, és mint a helyszínen kiderült, az időjárás mégsem volt olyan kegyetlen a túrázókhoz.

Az eső 7-fél 8 körül elállt, a reggeli erdőt pedig párás, misztikus köd ülte meg. A 15-16 fokos hőmérséklet ideális volt az erősebb tempót diktáló teljesítménytúrázóknak. Az tény, hogy az eső nyomán néhány helyen csúszós sártengerben cuppogtak az indulók, de ez az ilyen rendezvények velejárója.

A teljesítménytúra lebonyolítása a körülmények ellenére flottul ment. A Telexet képviselő szerző, és a külső fotós, Martiskó Gábor bőven a 10 órás szintidőn belül, 8 óra 20 perc alatt ért célba a 40 kilométeres távon.

Fotó: Martiskó Gábor
Fotó: Martiskó Gábor

A túráról készült teljes képgaléria itt tekinthető meg >>

További, teljesítménytúrákról szóló cikkek a Szépkilátásban:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!