Gulyás Michelle: Magamnak is hálás vagyok, egy pillanatra sem kételkedtem saját magamban

2024. augusztus 11. – 14:55

Gulyás Michelle: Magamnak is hálás vagyok, egy pillanatra sem kételkedtem saját magamban
Fotó: Buda Mendes / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Edzőinek, az öttusaszövetség elnökének, Balogh Gábornak, illetve az elnökségnek is köszönetet mondott olimpiai aranyérme után Gulyás Michelle, amiért végig hittek benne, hogy ott a helye az olimpián. Gulyás arra utalt ezzel, hogy a júniusi világbajnokság után három magyar kvótás volt két helyre: a most olimpiai aranyat nyert Gulyás, a mögötte negyedik helyen záró, júniusban, Kínában vb-ezüstöt szerző Guzi Blanka, illetve a vb-bronzérmes, 19 éves Erdős Rita. Az elnökség végül a szövetségi kapitány Martinek János javaslatát felülírva, 9-2-es eredményt hozó titkos szavazáson döntött úgy, hogy Gulyás, és ne Erdős legyen ott az olimpián. Azzal indokoltak, hogy négy év kiegyensúlyozott munkáját értékelték Gulyásnál.

Az elmúlt egy hónapjáról elmondta, hogy korábban már kiderült, hogy ha nagyon mélyre kerül, akkor is fel tudja magát építeni újra, de ehhez kellett a sok támogatás is. „Magamnak is hálás vagyok, egy pillanatra sem kételkedtem saját magamban. Úgy voltam vele, hogy megkaptam ezt a lehetőséget, akkor maximálisan mindent ki fogok hozni belőle, és úgy látom, hogy sikerült” – mutatta fel érmét.

Arról, hogy minek köszönhette a vasárnapi remek versenyzését, azt mondta, tudta, mentálisan kell erősnek maradnia, hogy semmi ne tudja kizökkenteni. A selejtezőben már érzékelte, hogy mekkora terhet jelent 15 ezer néző előtt versenyezni, arra koncentrált, hogy a folytatásban csak magára figyeljen. Magához képest egyébként nem lőtt jól, „de ez nem annyira számított most” – értékelt az M4 Sportnak.

Egyelőre még nem néz előre, így nem foglalkozik azzal, hogy ez volt az utolsó öttusaverseny, amin ott volt a lovaglás, és hogy az akadályverseny kerül be a tusák közé.

Az olimpiai döntő utolsó pillanatait itt tudja végignézni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!