Márton Viviána: Idén meglett az érettségi, a KRESZ és az olimpiai aranyérem

2024. augusztus 10. – 16:24

Másolás

Vágólapra másolva

Márton Viviána idén mind a négy meccsét megnyerte a párizsi olimpián, így történelmet írt, és nemcsak a sportág legnagyobb sikerét érte el, hanem nagyon fiatalon, 18 évesen olimpiai bajnok lett. A győzelme után őt is hazavitte a magyar olimpiai csapat videós stábja, és az út során, természetesen az iktertestvérével, Luánával együtt faggatták őt.

A hallhatóan akcentussal beszélő Márton ikrek az interjú alapján általában egyszerre beszélnekl magyarul és spanyolul. Amikor tanulnak, akkor a spanyolt használják, és akkor is ez a helyzet, ha egy spanyol ember is van a társaságukban – kivéve, ha nem akarják, hogy értsen valamit, ilyenkor magyarra váltanak.

Arra a kérdésre, hogy hányszor fogják eljátszani, hogy egymásnak adják ki magukat, Viviána egyből rávágta, hogy nagyon sokszor, aztán rögtön előszedett egy sztorit arról, amikor a testvére megnyerte a vb-t. Mint mondta, a döntő utáni doppingteszt idejére nála maradt az érem, így vele fotózkodtak a gratulálni érkezők, és inkább nem is kezdte el magyarázni, hogy ő a másik testvér.

Luána erre azzal tromfolt rá, hogy az olimpiai döntő után meg hozzá mentek oda gratulálni az emberek, amire csak annyit válaszolt, hogy kösz szépen.

A két lány arról is beszélt, hogy bár az edzéseken nagyon koncentrálnak, akik ismerik őket, tudják, hogy egyébként teljesen más emberek. Azt is ismét elmondták, hogy hiába kell ehhez Luánának áldozatokat hoznia, hogy másik súlycsoportban legyen, versenyen sosem fognak egymás ellen küzdeni, mert együtt akarnak aranyat nyerni.

Állításuk szerint legjobban abban hasonlítanak, hogy folyamatosan egymás szavába vágva beszélnek, ugyanazokat a szavakat használják és ugyanarra is gondolnak. Abban viszont különböznek, hogy Viviána nem gondolkodik, csak nyomja a dolgokat, míg Luána szerinte hajlamos túlgondolni a dolgokat. A végén Viviána azt is elmondta, hogy idén meglett az érettségi, a KRESZ és az olimpiai arany is, de utóbbin szerinte fele-fele arányban osztoznak.

A Márton ikrek egy itthoni napját mi is megörökítettük, amikor a belgrádi Európa-bajnokság után Budapestre jöttek, ezt az anyagot itt olvashatják el. A Hankuk nemzetközi sportiskola vezetőedzője, a két lánnyal közösen dolgozó spanyol Jesus Ramal úgy reagált Viviána sikerére, hogy megrendült a Föld.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!