Milák a legjobb idővel jutott be a 100 pillangó olimpiai döntőjébe

2024. augusztus 2. – 21:21

Másolás

Vágólapra másolva

Két párizsi olimpiai érmesünk, a 200 pillangón ezüstérmes Milák Kristóf és a 100 háton olimpiai bajnok Kós Hubert is ott volt péntek este a 100 pillangó középfutamában. Milák folytatta jó formáját, és miután az előfutamokban is ő úszta meg a legjobb időt, a középfutamokból is a leggyorsabb úszással ment tovább, Kósnak viszont nem jött össze a döntő.

A legjobb 16 közé a 14. idővel bekerülő Kós a futamában a 8 lett, de ő hosszabb ideje már inkább a hátúszásra fókuszál, aminek meg is lett az eredménye a csütörtöki arannyal. Kós többek között az olimpiai cimvédő Caeleb Dressellel és a 2023-as világbajnok Maxime Grousset-val úszott egy futamban. Kós az első ötvenen még jól tartotta magát, az ötödik helyen fordult, de a táv végére elfogyott, és visszacsúszott a nyolcadik helyre.

Milák erősen kezdett a futamában, már 30 méter után fél testhosszal vezetett, 50-es részideje jobb volt, mint délelőtt. A második ötven végén fogyott az előnye, közelített hozzá a svájci Noe Ponti, de így is tisztán első lett, délelőtti idejénél két tizeddel gyengébben úszott, de az 50,39 másodperc a két elődöntőt összevetve is a legjobb időeredmény volt. Kós végül a 16. lett az idők alapján.

A 100 pillangóját szombat este 20.30-tól rendezik majd. Pénteken más magyar úszóért nem izgulhattunk az esti programban.

A pénteki programban három döntőt rendeztek:

  • férfi 50 gyorson az ausztrál Cameron McEvoy nyert a brit Benjamin Proud és a francia Florent Manaudou előtt;
  • női 200 háton is ausztrál siker született, a Párizsban harmadik aranyát nyerő Kaylee McKeown mögött az amerikai Regan Smith és a kanadai Kylie Masse értek be;
  • férfi 200 vegyesen pedig történelmet írt Léon Marchand, negyedik egyéni számát nyerte meg egy olimpián belül, ez korábban csak Michael Phelpsnek, Mark Spitznek és Kristin Ottónak sikerült. Marchand mögött az amerikai Duncan Scott és a kínai Sun Vang kapott érmet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!