Hosszú Katinka: Milák edzője hatalmas hibát követett el

2024. július 30. – 10:02

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszú Katinka szerint rossz helyzetbe hozta edzője Milák Kristófot azzal, hogy nyilvánosan beszélt az edzettségi állapotáról. „Az én véleményem szerint Milák edzője hatalmas hibát követett el azzal, hogy elmondta a világnak, hogy nincs jó formában. Ez egy olyan helyzetbe helyezte Kristófot, ami nem előnyös az olimpia előtt, és a riválisaival szemben sem előnyös. Szerintem a sportoló körül lévőknek az lenne a feladata, hogy ilyet ne csináljanak” – mondta a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú az Eurosport szakértőjeként.

A kétszeres paralimpiai bajnok Pásztory Dóra is egyetértett Hosszúval az Eurosport Bonjour Paris című elemzőműsorában. Azt mondta: „Ez egy ellentmondásos téma Magyarországon. Az elmúlt egy évben nagyon privátra váltott, egyáltalán nem adott interjút, nem kommunikált igazából senkivel, a körülötte állókkal sem. Igazából semmit nem tudunk róla és a felkészüléséről, de beszélnünk kell a tényekről, mert nagyon sok összeesküvés-elmélet van vele kapcsolatban. Arról nem tudunk beszélni, amit nem tudunk, de amit tudunk, hogy ott van Párizsban, 200 pillangón ott lesz majd a selejtezőben. Az országos bajnokságon is ott volt, és idén a világ második legjobb idejét úszta.”

Milák edzője, Virth Balázs egy május végi felkészülési verseny után így nyilatkozott: „Ugyanazt tudom mondani, amit az országos bajnokság után. Kristóf erős és gyors, de állóképessége messze nem a régi. Ez egyenesen következik az eddig elvégzett edzésmunkából, avagy lehet, hogy kívülállók úgy gondolják, ő képes a csodára, ezt a mai úszás is megmutatta, ebben a sportágban vannak nehezen felülírható törvényszerűségek. Bár Párizs a cél, azt muszáj kimondani, hogy ami eddig történt, az nyomokban tartalmaz olimpiai felkészülést.”

Milák a tavalyi vb-t kihagyta, az idein fel sem merült, hogy úszik az év elején, az országos bajnokságon tért vissza áprilisban. Nem úszott rossz időket, de utána megint sok edzést kihagyott. Korábbi edzőjével, Selmeci Attilával vontuk le a tanulságokat a bajnokság után.

Az olimpián a franciák legjobbja, Léon Marchand lesz az ellenfele, és várhatóan 1:52 alatti időre lesz szüksége a győztesnek. Erre a jelenlegi állás szerint a világon ők ketten képesek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!