Milák Kristóf második lett a fő versenyszámában

2024. május 30. – 19:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Milák Kristóf a második helyen végzett fő számában, 200 méter pillangón a Mare Nostrum nemzetközi úszóverseny-sorozat második, barcelonai állomásán – írta az MTI.

A szám olimpiai bajnoka – aki a 2022-es római Európa-bajnokság óta először indult nemzetközi versenyen – 1:55,67 perces idővel csapott célba, ez gyengébb, mint áprilisban, az országos bajnokságon aratott győzelmekor (1:54.90). Milákot a dél-koreai Kim Minszob győzte le 1:55,47 perces idővel. Milák szerdán 100 méter pillangón aranyérmet nyert ezen a versenyen.

A Budapesti Honvéd SE 24 éves világcsúcstartója (1:50.34) 200 pillangón gyakorlatilag egyeduralkodó volt az elmúlt években, legtöbbször megszorongatni sem tudták ebben a számban.

Milák edzője, Virth Balázs így nyilatkozott a verseny után: „Ugyanazt tudom mondani, amit az országos bajnokság után: Kristóf erős és gyors, de állóképessége messze nem a régi. Ez egyenesen következik az eddig elvégzett edzésmunkából, avagy lehet, hogy kívülállók úgy gondolják, ő képes a csodára, ezt a mai úszás is megmutatta, ebben a sportágban vannak nehezen felülírható törvényszerűségek. Bár Párizs a cél, azt muszáj kimondani, hogy ami eddig történt, az nyomokban tartalmaz olimpiai felkészülést, hiszen az ob-n a rövidebb távok relatíve jól mentek, mert előtte az edzőtáborban keményen hajtott, most szintén, mert Törökországban keményen hajtott, az ob-t követő két és fél hét kiesése viszont visszaköszönt a mai napon. Ettől függetlenül okosan úszta le a kétszázat, jó beosztással, de a második ötven egyértelműen lassúra sikerült. Azt kértem tőle, hogy a következő állomáson, Monte-Carlóban igyekezzen már az előfutamot összeszedetten végigcsinálni, és akkor a döntő biztosan jobban sikerül.”

Milákhoz hasonlóan ezüstérmet nyert Zombori Gábor, aki 200 méter vegyesen lett második (2:00,99). A barcelonai verseny csütörtöki versenynapján Szabó Szebasztián 50 méter pillangón szerzett bronzérmet (23,38), Jászó Ádám 50 méter háton negyedik (25,70), Telegdy Ádám pedig 200 méter háton hatodik (2:01.10) lett.

A Mare Nostrum sorozat három állomásból áll, szombaton és vasárnap Monte-Carlóban zárul a verseny.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!