Rossi Varga Barnabásnak: Te is minden labdáért megküzdöttél, anélkül, hogy valaha is féltél volna

2024. június 24. – 15:11

Másolás

Vágólapra másolva

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya egy Facebook-posztban üzent a skót–magyar Európa-bajnoki futballmeccsen súlyosan megsérült csatárának, Varga Barnabásnak.

„A csapattársaidhoz hasonlóan Te is minden labdáért megküzdöttél. Anélkül, hogy valaha is féltél volna. Egy emberként aggódtunk, amikor láttuk, mi történt! Tudjuk, hogy rendbe fogsz jönni, de sajnos, ha sikerül továbbjutnunk, nem leszel velünk. Mindent meg fogunk tenni, és ha lesz rá lehetőségünk, a következő sikert neked ajánljuk! Jobbulást, Barni, visszavárunk!” – írta Rossi.

A magyar válogatott továbbjutása csak szerdán dől el végérvényesen, de a kapitány már addig is átgondolhatja, hogy hogyan helyettesíti a válogatott alapemberének számító Vargát, aki a svájciak ellen gólt is szerzett.

Varga a skót–magyar csoportmeccs 68. percében ütközött össze az ellenfél kapusával, és szinte azonnal látszódott, hogy nagy bajban van. Csapattársai siettették az orvosi segítséget, ami csak némi tétovázás után érkezett meg.

A Fradi.hu megszólaltatta Pánics Gergelyt, aki a Ferencvárosnál Varga csapatorvosa.

„Barni az ütközéskor agyrázkódást szenvedett, az eszméletét is elvesztette. A mentőhöz érve már visszatért a tudata, ezt követően bevitték a stuttgarti klinikára, ahol a kivizsgálás után felállították a terápiás tervet, eszerint meg fogják műteni. Csatárunk többszörös arckoponyacsont-törést szenvedett, több kisebb és nagyobb csont is eltört az arcában, volt, amelyik el is mozdult. Az operáció után két napig bent tartják, ha minden jól alakul, szerdán engedik ki” – mondta Pánics, aki szerint szakértő kezekben van a válogatott játékosa, és nagy odafigyelésben részesül.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!