Három évvel a szívmegállása után visszatér az Eb-re Christian Eriksen

2024. június 16. – 15:16

Másolás

Vágólapra másolva

A legutóbbi Európa-bajnokságon az egész futballvilágnak elakadt a lélegzete, amikor Christian Eriksen hirtelen szívmegállás miatt összeesett a pályán a dán-finn csoportmeccsen Koppenhágában. A dán válogatott karmestere azóta felépült és visszatért a legmagasabb szintre, néhány hete FA-kupát nyert, most pedig már egy újabb Eb-re készül.

„Nem felejtettem el, ami történt. De nem is tart vissza semmi. Egyszerűen csak várom, hogy játszhassak” – mondta a 32 éves Eriksen a vasárnapi, Szlovénia elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatón, amiről a Kicker számolt be.

„Amikor megtudtam, hogy újra futballozhatok, az volt a célom, hogy visszatérjek erre a szintre. Három év telt el, és azóta sok minden történt. Nem gondolok rá naponta, nem rágódom rajta. Csak a futballra és a pozitív dolgokra koncentrálok” – mondta a Manchester United játékosa. Hozzátette: nincsenek nagy elvárásai a tornával kapcsolatban, már annak is örülne, ha ezúttal egynél több meccs jutna neki az Eb-n. „Alig várom már, hogy játszhassak” – mondta Eriksen.

A dánok szövetségi kapitánya, Kasper Hjulmand nem hiszi, hogy a három évvel ezelőtti rossz nap emléke bármilyen hatással lenne Eriksenre. „Christian nagyszerű játékintelligenciával rendelkezik, képes okosan helyezkedni és diktálni a tempót. Amikor ő jól játszik, mi is jól játszunk” – mondta Hjulmand.

2021-ben a dánok okozták az Eb legnagyobb meglepetését azzal, hogy egészen az elődöntőig meneteltek, ahol aztán csak hosszabbításban kaptak ki az angoloktól. A 2022-es katari vb viszont már sokkal rosszabbul sikerült Hjulmand csapatának, 1 ponttal a csoportjuk utolsó helyén végeztek.

A mostani Eb-n viszonylag kiegyenlített csoportba kerültek, a szlovénok mellett az angolokkal és a szerbekkel fognak még játszani. Az első, szlovénok elleni meccsük vasárnap 18 órakor kezdődik Stuttgartban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!