Svájc roppant kellemetlen, de nem verhetetlen ellenfél

2024. június 15. – 14:01

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy szombat reggeli elemzésünkben írtuk, a svájci csapat ereje semmiképpen sem negyedik kalapos, mint ahonnan sorsolták még decemberben. Az előző két Eb-n a csoportkörben csak egyszer kaptak ki, és tele vannak olyan tapasztalt, jó kvalitású játékosokkal, mint a 32 éves Granit Xhaka, aki az egész Bundesliga-szezonban veretlen maradt a Leverkusennel, egyedül az Európa-liga döntőjében kaptak ki.

Az ugyanakkor bizakodásra adhat okot, hogy míg nálunk nem kérdés, hogy Marco Rossi jól végzi a munkáját, Svájcban korántsem ennyire meggyőző Murat Yakin megítélése. A legfontosabb problémája, hogy eddig nem talált rá arra a játékosra, aki képes lenne Breel Embolo pótlására, így hiába stabil a védekezés és a középpálya, a svájci csapat az elmúlt időszakban vérszegény volt a kapu előtt.

Emellett az is vitás kérdés, hogy Yakin többnyire nem kezdőként számít a 32 éves Xherdan Shaqirire, dacára annak, hogy a játékos is azt gondolja, simán bírná még a terhelést. Yakin eddig hajthatatlan volt, a mostani Eb-szereplés azonban a kapitányról is döntést hozhat, így most lehet, hogy mégis megpróbálja a dolgot, hiszen neki sem mindegy, mit ér el a csapata.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!