Magyarország–Izrael 3-0

2024. június 8. – 17:51

frissítve

Magyarország–Izrael 3-0
A magyar futballválogatott játékosai az Izrael elleni felkészülési mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. június 8-án – Fotó: Mónus Márton / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar szövetségi kapitány úgy értékelt, hogy az első félidő tényleg nagyon jól sikerült, szinte minden összejött, de a második félidőben, főleg a cserék miatt volt néhány automatizmus, amiket nehezen talált meg a csapat. Szerinte ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy kiket cserélt le, ha a második félidőt nézzük, mert a nyomás csökken, ha Szoboszlai, Varga és Sallai nincsenek pályán.

Mindenesetre úgy gondolja, hogy van hova fejlődni jövőben ebben is, és mint mondta, biztos benne, hogy a következő meccsen még jobbak lesznek. Szerinte itt most vesztettek semmit, csak elégedettek lehetnek. Azt is elmondta, hogy Styles szenvedett egy kisebb sérülést az elején, ezt meg kell majd nézniük, de ezen kívül nem lesz gond a kerettel. Mint mondta, a következő két nap fontos lesz azoknál a játékosoknál, akik nincsenek száz százalékos állapotban.

A meccs után a magyar csapat jobbhátvédje, a második gólt előkészítő Bolla Bendegúz is nyilatkozott az M4-nek. „Örülök, hogy tudtam segíteni a csapatot. Örülök, hogy szerepet játszottam a gólokban, Dominikkal sokat játszottunk együtt, ismerjük egymást, ez most kifizetődött. Itt vagyunk az Eb kapujában, már nagyon várom a Svájc elleni meccset” – mondta Bolla.

Hozzátette, hogy egy kicsit fáradtan érkezett a válogatott edzőtáborába, sűrű napokon van túl, múlt hét vasárnap még svájci kupadöntőt játszott és nyert a Servette-tel, aztán pedig a Rapid Wienhez szerződött.

A magyar csapatkapitányt érthető módon a lecserélésének körülményeiről kérdezték először, de rögtön megnyugtatott mindenkit, hogy csak beállt kicsit a lába, és inkább nem akart rizikót vállalni, inkább ésszel megoldotta, és leült.

Azt is elmondta, hogy a legfontosabb, hogy mindenki egészséges legyen jövő szombatra, ezen túl úgy gondolja, hogy fel vannak készülve mentálisan, fizikailag és taktikailag is.

Szoboszlai arról is beszélt, hogy szerinte nagyon jól kezdték a meccset, az első félidő kifejezetten jó volt, és bár a második félidő eleje kicsit nyögvenyelősen ment, a végén is stabilan tartották a labdát, nem voltak nagyon helyzetei Izraelnek. Arra, hogy Bollával jól működött az összjáték, Szoboszlai azt mondta, ő is úgy érezte, hogy olyan jól működött az összjáték, mint a bolgárok ellen.

A meccs után elsőként a két gólt szerző Varga Barnabást kérdezte az M4 stábja, aki arról beszélt, hogy nagyon fontos neki, hogy most betalált, szerinte jót fog tenni az önbizalmának, bár arról azért nincs szó, hogy a meccs előtt elbizonytalanodott volna.

Varga szerint azért voltak ma ilyen jók, mert jól átbeszélték a dolgokat az előző meccs után taktikailag, edzettek, készültek, az első félidőben sokszor oda is tudtak kerülni a kapu elé, és konkrétan őt is megtalálták.

A magyar játékos azt is elmondta, hogy fantasztikus a közönség, és tudják, hogy ők is várakoznak az Eb-re, ahol megpróbálják majd a lehető legjobbjukat nyújtani.

Nehézségeik igazából egyáltalán nem voltak, de az első félidő játéka után a másodikban azért érezhetően visszaesett kicsit a játék minősége.

A hajrában Izrael még meg tudott indulni, de megint nem lett belőle semmi. Ádám viszont szabálytalankodott egyet, amiért kapott is egy sárgát, így újabb szabadrúgással jöhetett Izrael, Gulácsi viszont ezt is simán fogta.

Vége a mérkőzésnek
Magyarország Magyarország 3 - 0 Izrael Izrael
Sárga lap
Magyarország Ádám M.  (Gáncsolás)
Magyarország Magyarország
Csere
O. Altman D. Biton
Izrael Izrael

Most megint elővette a magyar válogatott, amit az első félidőben csinált, Nagy Zsolt indította Csobothot a jobb szélen, aki középre passzolt Ádámnak, de gól ebből sem lett. A hullámvölgy után viszont most legalább megint vannak helyzetei a magyar válogatottnak.

Nagy indítást kapott Nagy Zsolt a félpálya mögül Fiolától, jó ütemben tette bele a lábát, amivel átemelte a kapust, de csak egy újab kapufa lett a jutalma. Ez pont olyan akció volt, amiből az első félidőben rendre eredményes volt a magyar csapat, és az izraeliek láthatóan most sem tudtak vele mit kezdeni.

Nagy Zsolt beadása találta meg a csatárt, de a fejese nem volt elég erős, simán fogta az izraeli kapus. A magyar csapat egyébként érezhetően lassítja a tempót, még olyankor is inkább hátrapasszol mindenki, amikor az első félidőben még biztosan előre ment volna a labda.

Ha ez egy tétmeccs lenne, akkor ez nyilván érthető lenne a 3-0-s vezetés birtokában, de egy felkészülési meccsen azért mégis jó lenne, ha nem csak a kezdőcsapatban lenne erő, hanem a második vonalban is, mert cserélni az Eb-n is biztosan kell majd. Ez pedig most mintha hiányozna, főleg a támadásoknál.

Csere
Nagy Z. Kerkez M.
Magyarország Magyarország

Kleinheisler passzolt középre a bal szélről, de Martin elemi erejű rúgása elkerülte a labdát. Utána kedvező helyről jutott bedobáshoz a magyar csapat, amiből nem úgy nézett ki, hogy bármi lehet majd, utána viszont az izraeliek is eladták a labdát. Erre Gazdag csapott le, de izomból a kapu fölé bombázott, így nem lett belőle gól.

Megint egy labdaszerzés után tudott kontrázni az izraeli csapat, és ketten vihették egy védő ellen a labdát, de nem tudták megoldani, a labdát vezető Biton és a középre húzódó társa sem játszották meg túl jól a helyzetet.

Szafuri eresztett meg egy távoli lövést, a magyar kapusnak erre már vetődnie is kellett, de simán megoldotta. Mostanra már nem igazán lehet kijelenteni, hogy hatalmas fölényben játszana a magyar csapat, a cserék után kicsit szétesett a csapatjáték, az első félidő első felének játékának nyoma sincs.

Csere
G. Melamed T. Baribo
Izrael Izrael

Futószalagon jönnek az izraeli szögletek, egyelőre veszély egyikből sem lett, de tisztázni sem tudott a magyar válogatott. Végül Gulácsi védése után jutott újra tartósan labdához Rossi csapata.

Elvesztette a labdát, aztán hátulról lerángatta Gordanát, kapott is Izrael egy szabadrúgást jó helyről, de Biton lövése Kerkez fejéről simán kipattant. Időközben egyébként Szoboszlai is lement, mert fájlalta a combját, Csoboth érkezett a helyére, így pedig egyértelműen egy kevésbé összeszokott felállásban játszik a magyar válogatott.

Sárga lap
Magyarország Kleinheisler L.  (Gáncsolás)
Magyarország Magyarország
Csere
Csoboth K. Szoboszlai D.
Ádám M. Varga Barnabás
Magyarország Magyarország

Azt nem lehet mondani, hogy partiban van már a két csapat, de megint eljutottak egy szögletig. Közben amúgy a túloldalon is volt már helyzet, Szoboszlai ugratta ki Vargát pár perccel ezelőtt, de a kapusba lőtt a magyar csatár.

Sárga lap
Izrael R. Gordana  (Szabálytalanság)
Izrael Izrael

A frissen beállt, a válogatottban szintén újonc Perec jutott viszonylag hamar lövésig, de a magyar védőkről kiment a labda. Így szöglethez jutotta, de ebből nem lett semmi.

Lang helyére Fiola, Sallai helyére Gazdag érkezett a pályára a magyar csapatnál, a túloldalon Perec érkezett Kinda helyére. Az izraeliek kezdték a félidőt.

Csere
Fiola A. Lang Á.
Gazdag D. Sallai R.
Magyarország Magyarország
Csere
E. Peretz G. Kinda
Izrael Izrael
Elkezdődött a második félidő
Magyarország Magyarország 3 - 0 Izrael Izrael
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!