A Rapid Wienhez igazolt a foci-Eb-re készülő magyar válogatott védője

2024. június 7. – 13:21

Másolás

Vágólapra másolva

Az osztrák Rapid Wienhez szerződött Bolla Bendegúz, az Európa-bajnokságra készülő magyar futballválogatott védője. Bolla 2027 nyaráig szóló szerződést kötött a bécsi klubbal – írta az MTI.

A 16-szoros magyar válogatott futballista ingyen került a Rapidhoz, miután lejárt a szerződése az angol első osztályú Wolverhampton Wanderersnél. A 24 éves jobbhátvéd 2021 nyarán lett az angol csapat játékosa, de hivatalos mérkőzésen sosem lépett pályára a Premier League-ben, azóta Svájcban légióskodott kölcsönjátékosként, előbb a Grasshoppers, majd a Servette csapatát erősítette.

„Már az első megbeszélések során világossá vált számomra, hogy ide szeretnék igazolni, és ennek a nagy klubnak a játékosa szeretnék lenni. Már várom, hogy megismerkedjek a társaimmal, az edzőkkel és a szurkolókkal. Az a célom, hogy része legyek a klub sikeres jövőjének” – nyilatkozott az egyesület honlapján Bolla.

Markus Katzer ügyvezető a magyar labdarúgóval kapcsolatban úgy fogalmazott: a következő szezonban változatosabbá válhat a csapat játéka, mert Bolla támadó szellemű és több poszton bevethető. A Rapid a negyedik helyen zárta az osztrák Bundesliga elmúlt idényét, amivel kvalifikálták magukat az Európa-ligába.

Bolla Bendegúzról ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!