Nadal valószínűleg utolsó meccsét játszotta Madridban

2024. május 1. – 11:48

Másolás

Vágólapra másolva

Rafael Nadal a nyolcaddöntőben 5:7, 4:6-ra kikapott a 30. kiemelt cseh Jiří Lehečkától a Madridban zajló tenisztornán. A várhatóan hamarosan visszavonuló, 37 éves sportolónak minden valószínűség szerint ez volt az utolsó mérkőzése az egyik kedvenc tornáján és a legfontosabb hazai pályájának számító versenyen.

A meccs után a spanyol teniszezőt perceken át tapsolta a közönség, miközben az öt eddigi madridi győzelmét ábrázoló és a becenevét (Rafa) kiadó molinók gördültek le a stadionban, a kivetítőn pedig a korábbi mérkőzéseiből összeállított képsorok futottak.

A 22-szeres Grand Slam-győztes teniszező az ünneplést követően azt mondta, Barcelonában két héttel ezelőtt, miután kiesett a második fordulóban, még abban sem volt biztos, hogy egyáltalán valaha pályára lép még profi mérkőzésen. Ehhez képest Madridban a második héten is játékban volt. Ha Nadal a Lehečka elleni meccsen nyert volna, a következő fordulóba kerülve a 100. ATP ezres negyeddöntőjét játszhatta volna.

Nadal most a római versenyre és a Roland Garrosra, majd pedig az olimpiára készül. A párizsi játékokon akár még a Rafael Nadal–Carlos Alcaraz spanyol álompáros indulása is összejöhet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!