Piros lapot kapott Kerkez Milos, akár három meccsre is eltilthatják a Bournemouth magyar válogatott védőjét

2024. április 25. – 05:45

Piros lapot kapott Kerkez Milos, akár három meccsre is eltilthatják a Bournemouth magyar válogatott védőjét
Kerkez Milost kiállítják a Wolverhampton Wanderers-Bournemouth angol bajnoki mérkőzésen 2024. április 24-én – Fotó: Paul Childs / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Piros lapot kapott Kerkez Milos a szerda esti Wolverhampton Wanderers–Bournemouth angol bajnoki futballmérkőzésen. Kerkez a 79. percben rácsúszott Matt Doherty lábára, amit Stuart Attwell játékvezető olyan súlyos szabálytalanságnak ítélt meg, amiért azonnal kiállította a Bournemouth magyar válogatott védőjét. Kerkeznek ez volt az első piros lapja a Premier League-ben.

A 29. fordulóból szerdára halasztott mérkőzést a Bournemouth végül 1-0-ra nyerte meg Antoine Semenyo góljával, ennek köszönhetően 45 ponttal a 10. helyen állnak. A 43 pontos Wolverhampton jelenleg 12. a bajnokságban. A szezonból még négy forduló van hátra, ha a Bournemouth szerez még két pontot, az klubrekordot jelentene számukra a Premier League-ben.

Kerkez az azonnali piros lap miatt többmeccses eltiltásra számíthat, a klub azonban fellebbezni fog a büntetés ellen. A Bournemouth edzője, Andoni Iraola túlzásnak tartja a kiállítást, a meccs után azt nyilatkozta, szerinte Kerkez szabálytalansága inkább sárga lapot ért volna, de attól tart, hogy három meccsre is eltilthatják. „Behajlította a térdét becsúszás közben, hogy ne okozzon sérülést. Fellebbezni fogunk, mert nem érzem helyesnek a büntetést” – mondta Iraola a BBC-nek.

Kerkez szerint sem ért piros lapot a becsúszása, az X-en azt írta a meccsről: „3 pont és egy érthetetlen piros lap, a futball kezd nagyon elpuhulni. Büszke vagyok a srácokra.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!