Hosszabbított a német futballválogatott szövetségi kapitánya

2024. április 19. – 12:08

Másolás

Vágólapra másolva

Szerződést hosszabbított a német futbaválogatott szövetségi kapitánya, Julian Nagelsmann – jelentette be hétfőn a Német Labdarúgó-szövetség (DFB).

A DFB pénteki közleménye szerint Nagelsmann a 2026-os világbajnokság végéig marad német szövetségi kapitány. A 36 éves Nagelsmann tavaly ősz óta irányítja a Nationalelfet, akkor Hansi Flicket váltotta a kispadon, és 2024 nyaráig szóló szerződést kötött a német szövetséggel. A szakembert az utóbbi napokban korábbi klubjával, a Bayern Münchennel hozta hírbe a sajtó.

„Ez egy szívből jövő döntés. Nagy megtiszteltetés, hogy a válogatottat edzhetem, és az ország legjobb játékosaival dolgozhatok együtt. Sikeres és szenvedélyes szerepléssel esélyünk van arra, hogy egy egész országot inspiráljunk, a Franciaország és Hollandia elleni két márciusi győzelem ízelítőt adott ebből. Nagyon megérintett a szurkolók lelkesedése. Most együtt szeretnénk egy sikeres Európa-bajnokságot játszani itthon, utána pedig már nagyon várom a világbajnokság kihívását” – idézte Nagelsmann szavait a DFB.

Bernd Neuendorf, a német futballszövetség elnöke azt mondta: „Ez egy erős jelzés a DFB és a válogatott számára, hogy Julian Nagelsmann a hazai rendezésű Európa-bajnokság után is marad a nemzeti csapat edzője. Elvégre, több európai topcsapat kívánságlistáján is szerepelt. Azonban Julian Nagelsmann számára a válogatott több mint egy munkahely, ez a szívügye. Most már mindenki teljes mértékben az Európa-bajnokságon való sikeres szereplésre koncentrálhat.”

Rudi Völler, a német válogatott sportigazgatója így nyilatkozott Nagelsmannról: „Ő egy kiváló edző, egy olyan taktikus, aki nemcsak nagyszerű futballszakértelemmel rendelkezik, aki inspirálni tudja a játékosait.”

A német válogatott június 14-én a skótokkal találkozik Münchenben az Eb nyitómeccsén, június 19-én a magyar csapattal játszanak Stuttgartban, június 23-án pedig Svájc lesz az ellenfelük Frankfurtban. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!