Az előző kihátrált, egy másik szponzor már be is állt a Fradi női kézilabdacsapata mögé

2024. április 12. – 10:38

Másolás

Vágólapra másolva

A Főtaxi lett az FTC női kézilabdacsapatának új szponzora – jelentette be a Fradi.

A támogatásról szóló szerződést csütörtökön írta alá Nagy Elek, a Főtaxi elnöke és Kubatov Gábor, az FTC elnöke. „Köszönöm a Főtaxinak, hogy egy nehéz helyzetben azonnal a segítségünkre sietett, és felajánlotta a támogatását” – idézi a közlemény Kubatov Gábort.

A „nehéz helyzet” annak szólt, hogy januárban felbontotta szponzori szerződését a Ferencváros női kézilabdacsapatával a Mahart PassNave Kft. A Fradi-elnök szerint a Mahart PassNave egyoldalúan és jogellenesen bontotta fel a szerződést a Ferencvárossal, arra hivatkozva, hogy a csapat eredményessége a tavaly márciusban három évre meghosszabbított szerződés aláírása után jelentősen visszaesett. Kubatov szerint viszont ennek pont az ellenkezője az igaz.

Mint kiderült, a Mahart nem magától döntött a szerződés felbontásáról, a céget tulajdonló Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) kötelezte őket erre.

A Mahart PassNave az elmúlt kilenc évben 176 millió forinttal támogatta a Fradi női kézilabdacsapatát, és Kubatovéknak tényleg nagyon kellhetett az állami pénz, hiszen később pert is indítottak a támogatás – szerintük jogellenes – felmondása miatt.

Újabb csavart jelentett a történetben, hogy alig másfél hónappal később, március elején kiderült, hogy elveszik a Mahartot Lázár János minisztériumától, és a jövőben Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter tárcája alá tartozik majd. Az ÉKM közölte, semmilyen összefüggés nincs a szponzoráció leállítása és a cég Nagy Mártonékhoz kerülése között.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!