Kubatov Gábor kiakadt a szerződésbontás miatt: Torkig vagyok az ilyenfajta módszerekkel és emberekkel

2024. január 23. – 08:40

Másolás

Vágólapra másolva

Felbontotta szponzori szerződését a Ferencváros női kézilabdacsapatával a Mahart Passnave Kft. – közölte Facebook-oldalán Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke, a Fidesz pártigazgatója.

Kubatov meglehetősen durván szállt bele az állami tulajdonú hajózási cég vezetőjébe, Bényi Szabolcsba, aki szerinte „hátba szúrta a Fradi kézilabdázóit”. A Fradi-elnök szerint a Mahart Passnave egyoldalúan és jogellenesen bontotta fel a szerződést a Ferencvárossal, arra hivatkozva, hogy a csapat eredményessége a tavaly márciusban három évre meghosszabbított szerződés aláírása után jelentősen visszaesett.

„Ezzel szemben tény az, hogy jobbak lettünk. Azóta Magyar Kupát nyertünk, bekerültünk Európa 4 legjobb csapata közé, vagyis a Bajnokok Ligájában döntőt játszottunk 20 ezer tomboló néző előtt (ez volt a világ egyik legnézettebb kézilabda eseménye). Idén magabiztosan és hibátlanul vezetjük a magyar bajnokságot a Győr előtt. Ezen felül bejelentettünk 4 top igazolást, hogy egy-két éven belül BL-t nyerjünk, és így mi legyünk a világ legjobb kézilabdacsapata! Ezen tények után a szerződés felbontása vérlázító, az eljárás és a stílus pedig végtelenül primitív” – írta.

„A Mahart Passnave vezére, Bényi Szabolcs mit sem sejt a nemzeti érzésekről, sem a sport oktatásban betöltött fontos szerepéről. Torkig vagyok az ilyenfajta módszerekkel és emberekkel”

– írta Kubatov, és hozzátette, hogy jogi eljárást kezdeményeznek a szerződésbontás miatt. A Fradi elnöke szerint a Mahart Passnave döntéshozói tájékozatlanok, nincsenek tisztában a sport társadalmi hatásaival, és a döntésükkel ellehetetlenítik a Fradi női kézilabdacsapatának működését.

A cég honlapja szerint a Mahart Passnave Személyhajózási Kft. a legnagyobb múlttal rendelkező személyhajózási vállalkozás Magyarországon. A cég 1994. január 1-jén alakult mint a Mahart Magyar Hajózási Rt. 100 százalékos tulajdonú társasága. 2013- tól a magyar állam a cég többségi tulajdonosa.

Megkeresésünkre ezért végül nem is a Maharttól, hanem az azt tulajdonló, Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztériumtól érkezett válasz. Azt írták, hogy minden, a „tulajdonosi joggyakorlásába tartozó vállalatnál, háttérintézménynél elrendelte a szponzorációs szerződések felmondását, illetve megtiltotta új támogatási együttműködések megkötését”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!