Lázár elégelte meg azt a szerződést, aminek felmondását Kubatov vérlázítónak nevezte

2024. január 23. – 15:05

Másolás

Vágólapra másolva

Felbontotta szponzori szerződését a Ferencváros női kézilabdacsapatával a Mahart Passnave Kft. – közölte Facebook-oldalán Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke, a Fidesz pártigazgatója.

Kubatov meglehetősen durván és személyeskedve támadta az állami tulajdonú hajózási cég vezetőjét, Bényi Szabolcsot, aki szerinte hátba szúrta a Fradi kézilabdázóit. „A szerződés felbontása vérlázító, az eljárás és a stílus pedig végtelenül primitív” – foglalta össze Kubatov.

A Telexnek a Mahart nem válaszolt, de az Építési és Közlekedési Minisztérium azt írta levelében, hogy: Lázár János. A miniszter ugyanis

„az Építési és Közlekedési Minisztérium tulajdonosi joggyakorlásába tartozó vállalatnál, háttérintézménynél elrendelte a szponzorációs szerződések felmondását, illetve megtiltotta új támogatási együttműködések megkötését”.

Az intézkedést úgy indokolták, hogy a felszabaduló forrásokat a szolgáltatások javítására és a dolgozóik bérére kell fordítani.

A Fradi elnökét, aki nem mellékesen a Fidesz alelnöke, úgy tűnik, meglepte a NER 14. évében, hogy egy állami cég vezetője azt teszi, amit egy miniszter utasításba ad neki.

Lázár egyébként a Magyar Tenisz Szövetség elnöke, közelről ismeri a sportot, és nem is tetszik neki a megosztottsága. Azt is elismerte, hogy voltak sportszövetségek, amik jól bántak az adófizetői pénzzel, de a tenisz például nem ilyen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!