Hihetetlen fordítással BL-döntős a Fradi női kézicsapata

2023. június 3. – 19:41

Hihetetlen fordítással BL-döntős a Fradi női kézicsapata
Andrea Lekics remekül irányította a Ferencvárost, és ötször volt eredményes – Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A női kézilabda Bajnokok Ligája második elődöntőjében a fantasztikusan küzdő Ferencváros 30–29-re legyőzte az Esbjerget az MVM Dome-ban, 20 ezer néző előtt. A Fradi a norvég Vipersszel találkozik a vasárnapi döntőben.

A Győr veresége után 18 órától rendezték a Ferencváros elődöntőjét a női kézilabda Bajnokok Ligájában. Elek Gábor csapata először jutott el a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, a francia Metz ellen egy szenzációs második félidővel biztosították a helyüket. Nem számított esélyesnek a norvég válogatottra épülő dán Esbjerggel szemben, de számtalanszor láthattuk már, hogy az eredetileg esélytelenebb csapat nyer. Most is ez történt, és megint láthattunk egy egészen különleges második félidőt a Fraditól.

Az első tíz perc végén a Fradi vezetett Malestein pontos befejezéseivel 4–3-ra, fej-fej mellett haladtak a csapatok, a 17. percben alakult ki először kétgólos különbség, 9–7-re léptek el akkor a dánok. A félidő végére gyorsították fel igazán a játékukat, és 17–13-as norvég vezetéssel fordult a két csapat. Malestein mellett Lekics és Zácsik emelkedett ki a magyar csapatból, de Bíró Blankának is voltak komoly bravúrjai. A második félidő elején 18–13-ra vezetett az Esbjerg, akkor azonban feltámadt a Ferencváros, és a kiegészítő emberek, mint Stolle is hozzátették a magukét a csapat teljesítményéhez. Szívós munkával zárkóztak egyre közelebb a riválisukhoz.

A 40. percben a Fradi már az egyenlítésért támadhatott, de Zácsik egy ütközés után lentmaradt, de tudta folytatni. Az ellentámadásból Nora Mörk ötödik góljával 21–19-re módosította az eredményt.

Három perc múlva összejött az egyenlítés (21–21), Malestein a szélről a kapus lába alatt pattintotta a hálóba a labdát.

Innen egy új meccs kezdődött, a Fradinak 17 perce volt, hogy elérje a klub történetének legnagyobb sikerét. 2002-ben ugyan játszottak már BL-döntőt, de akkor még másfajta volt a lebonyolítás.

Janurik Kinga bravúrja után már a vezetésért támadott a magyar csapat, de Lekics rossz passza miatt ez az esély elúszott. Mörk hetesével és Heindahl beállógóljával 23–21 lett, de a Fradi egy pillanatra sem ingott meg.

Klujber ugyancsak büntetőből szépített, Bölk pedig egy pontos átlövéssel ismét egyenlített. Az utolsó tíz perc 25–25-ről indult. Innen nézzük támadásonként, mi történt.

  • Solberg a szélről bedobta, Cvijic lövését kivédte Milling kapus
  • Időkérés után a második félidőre visszaeső Reistad belement, Bölk kilőtte a bal felsőt
  • Janurik védett, Klujber az alsóba lőtt a szaggatottról (27–26)
  • Klujber labdát szerzett, majd a megpattanó lövése mellément, a Fradinál támadhatott tovább, Bölk pedig kisodródva is a kapuba bombázott. (28–26)
  • Újabb dán időkérés Solberg megtalálta a szélről az utat a kapuba, Cvijic hetest harcolt ki, amit Klujber értékesített.
  • Breistöl gólja után a Fradi támadása elhalt, Reistad egyenlített egy perccel a vége előtt egy betörés végén (29–29)
  • 28 másodperccel a vége előtt Elek időt kért, a 11 méterről felugró Bölk bepattintotta a kapuba a labdát két másodperccel a vége előtt. (30–29) Ez volt a német átlövő hatodik találata.

A Ferencváros a Győrt búcsúztató norvég Vipers Kristiansanddal találkozik a vasárnap 18 órakor kezdődő döntőben.

FTC-Rail Cargo Hungaria – Team Esbjerg (dán) 30-29 (13-17)
MVM Dome, 20 022 néző, v.: Backovic, Palackovic (szlovénok)
gólszerzők: Malestein 7, Bölk 6, Klujber, Lekic 5-5, Stolle 3, Szöllősi-Zácsik 3, Kisfaludy 1, illetve Mörk, Reistad 7-7, Ingstad 6, Breistöl 4, Tranborg, S. Solberg 2-2, Heindahl 1
lövések/gólok: 45/30, illetve 42/29
gólok hétméteresből: 5/4, illetve 3/3
kiállítások: 12, illetve 10 perc.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!