Nagy csatában kikapott a Győr, a Vipers jutott a női kézi-BL döntőjébe

2023. június 3. – 16:56

Nagy csatában kikapott a Győr, a Vipers jutott a női kézi-BL döntőjébe
Jamina Roberts a hajrában fontos gólokat lőtt – Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A női kézilabda Final Four első elődöntőjét a norvég Vipers és a Győr játszotta. Ahogy a tavalyi döntőben, ezúttal is két góllal alulmaradt a magyar csapat.

Villámrajtot vett a Kristiansand, 10 perc után már 9–5-re vezetett, amikor Ambros Martinnak időt kellett kérnie, hogy rendezze a sorokat. Innen 10–8-ra módosult az állás, Gros és Nze Minko érte el a győri találatokat. A magyar csapat egyáltalán nem tudta lefékezni riválisa száguldását, a 21. percben már öttel vezettek a norvégok, az exgyőri Knedlíkova góljával 12–7-re növelték az előnyüket.

A 24. percben a szezon végén távozó edző, Martin kikérte a második idejét is 20–13-as állásnál, de ezúttal is csak átmeneti hatást ért el. Oftedal legalább elkapta a fonalat, de mivel Lunde a kapuban fontos labdákat hárított, Jerabkova pedig tarthatatlan volt, 23–18-at mutatott az eredményjelző. A cseh átlövő az utolsó másodpercben is a kapuba tudott bombázni. Rengeteg gólt kapott a Győr, nemcsak a távoli zónából volt eredményes a Vipers, hanem a beállót is zavartalanul hozták ziccerbe.

A 44. percben jártunk már, amikor Gros szerencsés lövésével (Lunde lábai között csúszott be a labda a kapuba) 29–26-ra felzárkózott a Győr, Ryu hetest harcolt ki, Hansen azonban kihagyta, így nem sikerült kétgólosra csökkenteni a hátrányt. A Vipers edzője, Ole Gjekstad is időt kért, mert érezte, fontos szakaszában van a találkozó.

Roberts energikusan ráugrott a magyar falra, és az alsó sarokba juttatta a labdát. Lukács a szélről válaszolt, Jerabkova hetedik találata viszont már 31–27-es norvég vezetést jelentett. Ryu lerázta a védőjét magáról Leynaud úgy tért vissza a kapuba, hogy lekapott egy távoli kísérletet. Schatzlnak és Grosnak is volt esélye, hogy mínusz kettő legyen, de egyikük sem élt vele, Roberts a másik oldalon igen.

33–30-mal kezdték a csapatok az utolsó 10 percet, Jezic beállóból ejtett a kapuba, Martín utolsó időkérésénél nyilvánvaló vált, a csapata maximum egy-két gólt kaphat, ha fordítani akarnak. Gros gólja után Lunde ziccert fogott, az áhított kétgólos különbséget megint nem sikerült kicsikarni. Chapchet beállóból 35–31-re alakította az állást.

Gros hetedik gólja után, kettős előnybe került a Vipers, de ez a helyzet mintha őket zavarta volna meg. A Győr feljött 36–34-re, támadhatott a mínusz egyért, amikor Oftedal rosszul passzolt. A védekezés viszont összeállt, labdaszerzés után Ryut csak két perces szabálytalansággal tudta megállítani Jerabkova. Lunde másfél perccel a vége előtt egy bravúrral szólt hozzá a meccshez, megfogta Gros labdáját. Az utolsó perc Nze Minko ívelt góljával kezdődött, ezzel pedig 36–35 állt az eredményjelzőn. 30 másodperccel a vége előtt időt kértek a norvégok.

Az utolsó támadásból gólt nem kellett lőniük, csak megtartani a labdát, Vjahirjeva azonban átkígyózott a magyar védelmen már passzív jelzés alatt, és a kapuba vágta a labdát, és beállította a 37–35-ös végeredményt. A Vipers jól gazdálkodott korán megszerzett előnyével, és ott lehet a vasárnapi döntőben. Az Esbjerg–Ferencváros találkozó győztesével találkoznak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!