Kilenc év alatt 176,5 milliót kapott a Fradi női kézilabdacsapata a Maharttól

2024. január 27. – 18:42

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt 9 évben 176 millió 530 ezer forintos szponzorációs támogatással segítette a Ferencváros női kézilabdacsapatát a a Mahart Passnave Kft. – derült ki az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) válaszából, amit az Rtl.hu megkeresésére küldtek.

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke hétfőn egy Facebook-posztban fakadt ki amiatt, hogy a többségében állami tulajdonú Mahart Passnave egyoldalúan felbontotta a szponzori szerződését a Fradi női kézicsapatával. Kubatov azt írta, hogy a hajózási cég vezetője, Bényi Szabolcs „hátba szúrta a Fradi kézilabdázóit”, és „mit sem sejt a nemzeti érzésekről”. Hozzátette: torkig van az ilyenfajta módszerekkel és emberekkel. Később a felhergelt Fradi-szurkolók egy molinót ragasztottak ki a Mahart jegyirodájára, amin az állt: „El a kezekkel a Fraditól!! Bényi takarodj!”

Később kiderült, hogy a Mahart Passnave nem magától döntött a szponzori szerződés felmondásáról, hanem a Lázár János vezette ÉKM kötelezte őket erre. „Lázár János építési és közlekedési miniszter minden, az Építési és Közlekedési Minisztérium tulajdonosi joggyakorlásába tartozó vállalatnál, háttérintézménynél elrendelte a szponzorációs szerződések felmondását, illetve megtiltotta új támogatási együttműködések megkötését. Reméljük, hogy a jövőben a sikeres magáncégek is részt vállalnak a magyar sport támogatásában”– írta a minisztérium.

Később Kubatov a Hír TV-ben beszélt részletesebben az ügyről, azt mondta, a Fradi számolt a Maharttól érkező szponzorációs pénzzel, az évekre előre meghatározott költségvetésükbe is betervezték. A Fradi-elnöknek morális problémája is van a támogatás megvonásával, szerinte az államnak jó példát kellene mutatnia, indok nélkül, jogellenesen nem mondhatnák fel a szerződéseket. „Majd a bíróság eldönti, nem látok olyan dolgot, amivel a cég, a minisztérium vagy az állam meg tudja védeni az érdekeit ebben az ügyben” – mondta Kubatov.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!