Kubatov szerint se a cég, se az állam vagy a minisztérium nem tudná megvédeni magát a felmondott szponzoráció miatt

2024. január 26. – 18:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kubatov Gábor néhány nappal ezelőtt a Mahart Passnave Kft. vezetőjét, Bényi Szabolcsot tette felelőssé, hogy a részben állami tulajdonú cég felbontotta a szponzorációs szerződését a Ferencváros női kézilabdacsapatával. Később kiderült, hogy Lázár János miniszter rendelte el az Építési és Közlekedési Minisztérium tulajdonosi joggyakorlásába tartozó vállalatnál, háttérintézménynél a szponzorációs szerződések felmondását. Kubatov most a Hír Tv Radar című műsorában beszélt részletesebben az ügyről.

Kubatov azt mondta a 24.hu cikke szerint, hogy egy nemzetközi hírű kézilabdacsapatot hoztak most kellemetlen helyzetbe. A vezetők állítása szerint úgy bontották fel a szerződésüket, hogy arról nem is szóltak, pedig a Fradi számolt azzal a pénzzel, az évekre előre meghatározott költségvetésbe is betervezték.

A Fradi elnökének morális problémája is van ezzel az ügylettel, szerinte az államnak jó példát kell mutatni, indok nélkül, jogellenesen nem mondhat fel szerződéseket.

„Én az állam működéséért aggódom, hogy követelik így meg az állampolgároktól, hogy ők jogkövető magatartást gyakoroljanak. Ez egy teljesen új szituáció”– mondta

A Mahart-Passnave azt közölte korábban, hogy bérfejlesztésre költi azt a pénzt, ami a Fradinak ment volna, de Kubatov szerint az ötven főt foglalkoztató cég bruttó másfél milliárdos nyeresége erre elég lenne.

A Fradi-elnök azt mondta, küzdeni fog a szerződésért: „Majd a bíróság eldönti, nem látok olyan dolgot, amivel a cég, a minisztérium vagy az állam meg tudja védeni az érdekeit ebben az ügyben.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!