Botka Endre: Ott akarok lenni az Eb-n, mindent megteszek azért, hogy visszakerüljek a válogatottba

2024. március 25. – 13:00

Másolás

Vágólapra másolva

Botka Endre, a Ferencváros védője azt mondta, mindent elkövet azért, hogy visszakerüljön a magyar válogatottba, és a célja, hogy ott lehessen a nyári Európa-bajnokságon – írta az MTI.

Marco Rossi szövetségi kapitány a törökök és a koszovóiak elleni felkészülési mérkőzésre nem válogatta be Botkát, aki az elmúlt években 25-ször lépett pályára a magyar válogatottban, és egy gólt szerzett. „Nagyon elgondolkodtatott, hogy ezúttal nem kaptam meghívót a válogatott keretébe. Nem számítottam rá, hogy így lesz, de sajnos ezt a döntést el kellett fogadnom” – nyilatkozott klubja honlapján a 29 éves Botka, aki 2021-ben ott volt az Eb-n.

„Mindent bele fogok adni, hogy visszaverekedjem magam a nemzeti csapatba. Igyekszem minden téren fejlődni, jobb állapotba kerülni, hogy esélyem legyen újra bekerülni a válogatottba. Ott akarok lenni az Eb-n! Minden erőmmel küzdeni fogok ezért. A pályafutásom során korábban többször kerültem már nehéz helyzetbe, amikor bizonyítanom kellett, hogy elég jó vagyok. Most is ez a helyzet, igyekszem visszanyerni Marco Rossi bizalmát” – mondta.

Rossi a legutóbbi kerethirdetéskor úgy fogalmazott: egy olyan tornán, mint az Európa-bajnokság, kell a nemzetközi tapasztalat, „így például Botka Endre, vagy Fiola Attila esetében az, hogy most nincsenek itt, nem jelenti azt, hogy júniusban sem lesznek”.

Botka kimaradt, Dárdai bekerült

Botkának többek között Dárdai Mártonnal is meg kell küzdenie a válogatottba kerülésért. A Hertha Berlin 22 éves védője pénteken, a törökök elleni barátságos meccsen debütált a válogatottban. Dárdai Pál középső fia korábban a német utánpótlás-válogatottakban szerepelt, de pár hónapja eldöntötte, hogy felnőtt szinten a magyar válogatottban akar játszani.

A törökök elleni győztes meccs után Dárdai Márton az M4-nek azt nyilatkozta, egyedül hozta meg a döntést arról, hogy a magyar nemzeti csapatban szeretne szerepelni. Arról is beszélt, hogy a klubjában a középpályán és a védelemben is többször játszott már, ő azonban leginkább hátul szeret lenni, akkor ugyanis „előtte van a mérkőzés”, és kihozhatja a labdát. Elárulta, hogy a meccs előtt kicsit izgult, de amikor végül pályára lépett, már minden rendben volt. Mint mondta, a Németországban légióskodó játékostársakkal már ismerték egymást.

Dárdai a 23-as mezben lépett pályára pénteken, erről azt mondta, különösebb jelentősége nincs, ugyanakkor testvére, Palkó is ezzel a számmal mutatkozott be a nemzeti csapatban, és az NBA-legenda Michael Jordan miatt is kedveli a 23-ast. Elmondta, hogy édesapja gratulált neki a törökök elleni meccs után, szakmai kérdésekbe azonban nem mentek bele.

A magyar válogatott az Eb-n a házigazda németekkel, valamint a skótokkal és a svájciakkal szerepel majd azonos csoportban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!