Dárdai Márton eldöntötte, a magyar válogatottban fog játszani

2024. január 22. – 21:06

Dárdai Márton eldöntötte, a magyar válogatottban fog játszani
Dárdai Márton a Hertha BSC – SV Wehen Wiesbaden elleni meccsen 2023. augusztus 4-én – Fotó: Soeren Stache / dpa / dpa Picture-Alliance via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Dárdai Márton eldöntötte, a magyar válogatottban fog játszani, ezt az Instagramon jelentette be az idáig a német utánpótlás-válogatottban szereplő 21 éves futballista. „Alig várom, hogy a magyar válogatott csapatában játszhassak, és rendszeresen találkozhassak veletek a stadionban!” – írta a magyar szurkolóknak.

Amikor novemberben kérdezték arról Dárdai Pál, a Hertha vezetőedzőjének középső fiát, hogy a magyar vagy a német válogatottat képviseli-e majd, ha meghívást kap, azt mondta, ezen még nem gondolkodott, inkább a bajnoki meccseire koncentrál. „Az összes német ifjúsági válogatottban játszottam már korábban, ez végül az én döntésem lesz. De még van idő.”

A Herthában futballozó Dárdai Márton aztán decemberben Németországban találkozott Marco Rossival, a magyar válogatott szövetségi kapitányával. A korábbi 61-szeres válogatott apja, Dárdai Pál akkor azt mondta, ahogy önmagát, a fiait sem ajánlgatta soha senkinek. „Nekem az a fontos, hogy a fiam egészséges legyen, nyilván nagyon büszke leszek, ha pályára lép a válogatottban, mint ahogyan az voltam akkor is, amikor Palkó játszott címeres mezben” – mondta.

Dárdai Márton Berlinben született 2002-ben, a Herthánál nevelkedett, 2020-ban debütált az első csapatban. A középső védőként és védekező középpályásként is bevethető Márton korábban a német U16-os, U17-es és U19-es válogatottban is játszott, mielőtt a német U21-es válogatottban lépett pályára.

Dárdai Márton bátyja, a szintén Hertha-nevelés és német U-válogatott Palkó 2022-ben végül a magyar felnőtt válogatott mellett döntött. Marco Rossi a görögök elleni barátságos meccsen cserélte be. A legfiatalabb Dárdai fiú, a 17 éves Bence a német U17-es válogatott tagja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!