Dárdai Márton még nem döntötte el, hogy magyar vagy német válogatott lesz-e

2023. november 21. – 22:16

Másolás

Vágólapra másolva

Dárdai Pál középső fia, Dárdai Márton még nem döntötte le, hogy felnőtt szinten a magyar vagy a német válogatottat képviseli-e majd. A Hertha Berlin 21 éves futballistája múlt pénteken kezdő volt a német U21-es válogatottban, amely 4-1-re győzte le az észteket Eb-selejtezőn. Dárdai Márton a meccs után a Kickernek nyilatkozott arról, hogy a jövőben melyik válogatott színeiben képzeli el a pályafutását.

„Ezen még nem gondolkodtam sokat. Most az itteni meccsekre koncentrálok, és majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Az összes német ifjúsági válogatottban játszottam már korábban, ez végül az én döntésem lesz. De még van idő” – mondta.

Dárdai Márton az észtek elleni mérkőzésen a német U21-es válogatottban – Fotó: Friso Gentsch / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
Dárdai Márton az észtek elleni mérkőzésen a német U21-es válogatottban – Fotó: Friso Gentsch / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Dárdai Márton Berlinben született 2002. február 12-én. A Herthánál nevelkedett, 2020-ban debütált az első csapatban, 41 német első osztályú és 13 másodosztályú meccsen lépett pályára a berlini klubban. A középső védőként és védekező középpályásként is bevethető Márton korábban a német U16-os, U17-es és U19-es válogatottban is játszott. A német U21-es válogatottban 7 mérkőzése van már.

Dárdai Márton bátyja, a szintén Hertha-nevelés és német U-válogatott Palkó 2022-ben végül a magyar felnőtt válogatott mellett döntött. Marco Rossi a görögök elleni barátságos meccsen cserélte be. A legfiatalabb Dárdai fiú, a 17 éves Bence a német U17-es válogatott tagja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!