Dárdai Pál: A három fiunk közül kettő már játszott a magyar válogatottban, szerintem ez nem rossz arány

2024. március 25. – 07:40

Másolás

Vágólapra másolva

„A három fiunk közül kettő, Palkó és Marci már játszott a magyar válogatottban, szerintem ez nem rossz arány” – mondta Dárdai Pál, 61-szeres válogatott, a német másodosztályban szereplő Hertha vezetőedzője a Sportal.hu-nak.

Dárdai Pál ezzel arra utalt, hogy Dárdai Palkó után Dárdai Márton is bemutatkozott a magyar válogatottban. A Hertha 22 éves védője a pénteki, Törökország elleni mérkőzésen lépett először pályára a válogatott tagjaként.

A meccs utána apja gratulált is fiának, igaz hozzátette: ezt ossza be, mert legközelebb a huszonötödiknél fog. „Úgy gondolom, akkor vallhatja magát valaki stabil válogatottnak, ha legalább huszonötször magára ölthette a címeres mezt, addigra szert tesz annyi rutinra, amennyi ezen a szinten kell” – mondta Dárdai Pál.

Edzői szemmel fia teljesítményéről azt mondta: jól szállt be, a feladatát megoldotta, de messzemenő következtetést nem érdemes levonni szűk fél órából. Szerinte Marco Rossi a legjobb pillanatban tette be fiát a válogatottba.

A magyar válogatott jövőbeli Eb-szerepléséről azt mondta: ha addig nem sérül meg senki, egy jó felkészüléssel, remek formával és némi szerencsével sok mindent el lehet érni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!