Csányi Sándor: Klubszinten le vagyunk maradva a fiatalok szerepeltetése terén

2024. március 4. – 09:59

Másolás

Vágólapra másolva

„Ahogyan sokszor elmondtam, klubszinten le vagyunk maradva a fiatalok szerepeltetése terén a hasonló méretű országokhoz képest. Az igazság az, hogy én sokszor bizalmatlan vagyok, amikor ismeretlen külföldi edzőket neveznek ki a klubok” – mondta Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

Csányi szerint fontos, hogy a magyar szakemberek megkapják időben az esélyt, ezért is örül annak, hogy Gera Zoltán lett a Vasas új edzője. „Gera Zoltán a magyar futball nagy értéke. Már több alkalommal kifejezte, hogy szívesen venne részt napi munkában, vezetne klubcsapatot. Szerintem a Vasas jól döntött, amikor őt nevezte ki, hiszen jól ismeri a magyar játékosokat, közöttük kiemelten a fiatal tehetségeket. Egyben persze kockázatot vállaltak, hiszen Zoltán fiatal szakember, aki a karrierje elején jár” – mondta Csányi, aki egyben a Vasas főszponzorának, az OTP Banknak is a képviselője.

Csányi az interjúban elnézést kért a szurkolóktól, amiért múlt pénteken nem ment zökkenőmentesen a bérletértékesítés a válogatott idei hazai meccseire. Eredetileg 10 órától indult volna a bérletek árusítása, de műszaki hiba miatt ezt végül 13 órára halasztották.

„A pénteki bérletértékesítés előtt néhány órával, bosszantó módon, a rendszer külföldi üzemeltetői hibát jeleztek nekünk, és ezért az indulás halasztásáról döntöttünk. Ez kellemetlen, hiszen szerettük volna a bérletek eladásánál az új háttérrendszert zökkenőmentesen alkalmazni. Ha nem is volt szó – ahogy egyesek írták – összeomlásról vagy teljes leállásról, melyet a rövid idő alatt eladott harmincezer bérlet mutat a legjobban, de alaposan ki kell vizsgálni, mi történt, mert a szurkolói klub rendszerének, a pontgyűjtésnek hibátlanul kell működnie a szurkolók érdekében. A műszaki fönnakadás roppant bosszantó, a kellemetlenségért személy szerint is a szurkolók elnézését kérem!” – mondta az MLSZ elnöke.

Csányi hozzátette, hogy olyan rendszert vezettek be, amely Nyugat-Európában több nagy klubnál, köztük Premier League-csapatoknál is működik. Ennek informatikai rendszere a Puskás Arénánál nagyobb kapacitású stadionokat szolgál ki a legmagasabb színvonalon.

A magyar válogatott június 8-án, Debrecenben Izrael ellen játssza az utolsó felkészülési meccsét az Európa-bajnokság előtt. Eredetileg Málta lett volna az ellenfél, de ők csak Ausztriában lettek volna hajlandóak játszani a magyar csapattal, ami viszont az MLSZ-nek nem volt megfelelő. „Nem voltunk könnyű helyzetben az ellenfelek keresésekor. Az Eb-döntő közelsége miatt igen korlátozott volt a választási lehetőség.

Újdonságként azt is meg kell szokni, hogy több szövetség azért mond nekünk nemet, mert túl erős ellenfélnek tartja a magyar csapatot.

Tény, hogy a máltaiak kizárólag Ausztriában akartak velünk játszani, mert ott edzőtáboroznak majd a nyáron. Célunk volt az is, hogy Marco Rossi felkészülési programjába illeszkedő, minőségi csapatot hívjunk meg, ne feledjük, ez a találkozó lesz számunkra az Eb-főpróba. Izrael mellett kizárólag Gibraltár csapata jelezte, hogy szabad ebben az időpontban, amely viszont nem felel meg ennek a kritériumnak – mondta Csányi.

Az MLSZ elnöke Mészöly Géza három hónapos eltiltásáról is elmondta a véleményét. „Én is erősnek éreztem, de az az igazság, hogy ez volt a legenyhébb adható szankció” – mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!