Gera Zoltán a Vasas focicsapatának új edzője

2024. február 26. – 18:41

Gera Zoltán a Vasas focicsapatának új edzője
Gera Zoltán harcban lehet a feljutásért – Fotó: Illyés Tibor / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Gera Zoltán hétfőn távozott a magyar U21-es labdarúgó-válogatott szövetségi edzői posztjáról, és az NB II.-ben szereplő Vasas FC vezetőedzője lett – írta a klub honlapja.

Az eddigi szakvezető, Desits Szilárd tavaly április óta volt a Vasas vezetőedzője, az NB I.-ben nyolc, a másodosztályban 22 meccsen irányította a csapatot, amellyel 12 győzelem, 12 döntetlen és hat vereség volt a mérlege. A hétvégén Kazincbarcikán volt az utolsó találkozója, amit döntetlennel zárt. A Vasas így harmadik helyen maradt a második vonalban. (A két éllovas, a Győr és a Nyíregyháza épp egymás ellen játszik hétfő este.)

Gera korábban a Ferencváros és az A válogatott szakmai stábját is erősítette, Marco Rossival és Szerhij Rebrovval is együtt dolgozott. Játékosként 97-szeres válogatott, háromszoros magyar bajnok, ötszörös Magyar Kupa-győztes, angol másodosztályú bajnok és Európa-liga-döntős volt. Szakmai stábjához Csizmadia Csaba is csatlakozik.

Gera 2019 nyarán kezdte meg a munkát az U21-es válogatott szövetségi edzőjeként, ő irányította a csapatot a 2021-es, hazai rendezésű Európa-bajnokságon, 35 mérkőzésen ült a kispadon. Ebben az időszakban korosztályos csapatából tíznél több játékos került fel Marco Rossi együttesébe, többen közülük már nagyon fiatalon alapemberré váltak a felnőttcsapatban.

„Nagyon hálás vagyok, hogy közel öt éven keresztül a szövetségnél dolgozhattam, és pályakezdő edzőként rám bízták az U21-es csapat irányítását” – mondta a magyar szövetség honlapján.

Hozzátette, kettős feladata volt, a játékosok egyéni fejlesztése mellett az eredményesség javítása is fontos szempont volt. Rengeteget tanult a szövetségnél eltöltött időszak során, és bízik benne, hogy ő is hozzá tudott járulni a válogatottban megfordult labdarúgók fejlődéséhez.

„Az elmúlt időszakban több megkeresést is kaptam, és most azért döntöttem a váltás mellett, mert szeretnék klubcsapatnál, napi gyakorlati munkát végezni, melyhez ez a lehetőség, a Vasas kerete ideális számomra.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!