30 milliót követelt a lányától Szilágyi Liliána apja, amiért ő szexuális bántalmazással vádolta, most lezárták a pert

2024. február 21. – 18:37

Másolás

Vágólapra másolva

Lezárta a bíróság a Szilágyi Liliána ellen indított becsületsértési pert – írja a Sportál. A pert apja, Szilágyi Zoltán indította, mivel Liliána korábban testi, lelki és szexuális bántalmazással vádolta őt. A férfi 30 millió forintot követelt a lányától.

Szilágyi Liliána Európa-bajnok úszó 2021-ben vádolta meg bántalmazással édesapját. Akkor azt írta: „Bántalmazott vagyok. 25 év után készen állok kimondani a valaha létezett legnehezebb szavakat számomra. Megannyi fájdalom és küzdelem után, felállok és bármennyire is tudom, hogy egy rendkívül megosztó téma akkor is beszélni fogok róla, mert szükséges. Bántalmazott vagyok. Méghozzá egy olyan ember által akitől eredendően a legnagyobb szeretetet és elfogadás kellett volna, hogy kapjam. Bántalmazott az apám. Testileg. Lelkileg. Szexuálisan. Gyermekkoromtól kezdve. Folyamatosan és kiszámíthatatlanul, ha épp olyan kedve volt, élvezve a hatalmának a gyakorlását felettem. Legyen szó testi fenyítésről, megfélemlítésről, szeretet és figyelem megvonásról, avagy szexuális visszaélésről.”

Szilágyi a saját életéről azt mondta, hogy a külvilág nem igazán érzékelt semmit a bántalmazásokból, csak a sikereket látták. „Ebben a világban én csupán egy eszköz voltam, egy tökéletes báb... Hiszen a külvilág nem látott mást, mint egy szerető családot, sikerekkel és világraszóló eredményekkel megtetézve. Azt látta mindenki, amit otthon belénk vert a családfőnk. Mi védtük őt és a tetteit minden erőnkkel, mert ha nem tettük volna, akkor elmondhatatlan dolgokat vetített elénk következményként” – írta az Instagramon.

Liliána a bíróságon részletesen vallott apjára, de a nyomozást tavaly decemberben lezárták, mivel a rendőrség szerint többségükben elévültek a bántalmazási ügyek. Az úszó ügyvédje akkor a Telexnek azt nyilatkozta: több mint tíz tanú beidézését kezdeményezték a bizonyítási eljárásban. Akkor még nem tudták, az az ügy mikor fog folytatódni.

Ezzel párhuzamosan 2022-ben Liliána apja, az egykor szintén úszó Szilágyi Zoltán pert indított lánya ellen, amelyben 30 milliót követelt tőle, amiért szerinte rágalmazta őt. Akkor ő a Telexnek azt írta: „Pénzzel azt a mérhetetlen bánatot, szégyent, amit hazugságaival okozott, helyrehozni úgysem lehet. Azt az összeget, amit a bíróság majdan megítél számomra, egy olyan alapítvány létrehozására fogom fordítani, amely alapítvány azokat fogja segíteni, akiknek egy válóper során hasonló hazug vádakkal kell szembenézniük.”

A becsületsértésért indított perben február 22-én csütörtökön hallgattak volna meg tanúkat. A Sportál szerint viszont ezt lemondták, és a bíróság lezártnak tekinti az ügyet, mert Szilágyi Zoltán a korábbi tárgyalásokon nem jelent meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!